fallback

Позабравените качества на оризa

23 January 2013 07:50

Той е полезна и пълноценна храна не само за хората от Далечния Изток

Снимка: Dreamstime

В последно време белият ориз беше доста „оклеветен" от учени, диетолози и журналисти. Но ако се замислите, почти всеки китаец яде бял ориз и то на всяко хранене (както ние правим с хляба), а средностатистическият китаец е здрав и слаб, без да е прекалено кльощав.

По принцип, оризът е по-добрият избор в сравнение с пшеницата, която се предпочита в Западния свят, тъй като съдържа повече аминокиселини (градивните елементи на протеина) и витамини. Той е един от най-древните култивирани култури и до днес е една от основните храни на огромна част от човечеството.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
протеини ориз аминокиселини
0 коментара
fallback