fallback

Червеното вино пази от загуба на слух

25 February 2013 13:00

Химикалът ресвератрол е причината за повечето полезни действия на напитката

Снимка: Dreamstime

От дълго време се говори за ползите от червеното вино. Нови изследвания добавят още към тях. Резултатите показват, че слабоалкохолната напитка, освен от сърдечносъдови болести и деменция, може да предпази и от загуба на слух. Това се дължи на химикалът ресвератрол, който се съдържа в червеното грозде, логично и в червеното вино.

От проучване на болницата „Хенри Форд" в Детройт става ясно, че при пациенти, който са получавали ресвератрол преди да бъдат подложени на висок шум за по-дълго време, рискът от оглушаване е значително по-малък.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
червено вино ресвератрол оглушаване
0 коментара
fallback