fallback

Нула калории – нула вина

16 July 2013 05:10

Появи се първият естествен и полезен заместител на захарта

Снимка: Dreamstime

Растителният екстракт от стевия е 300 пъти по-сладък от захарта и се използва като подсладител в Южна Америка в продължение на хиляди години. Това е причината напоследък хранително-вкусовата промишленост да започне да се замисля да интегрира извлек от растението в нездравословните храни и напитки, в опит да се пребори с епидемията от затлъстяване.

Някои производители вярват, че този екстракт, който не съдържа никакви калории, а има сладостта на захарта, може да помогне и в борбата с диабета. Стевията е диворастящо растение, което е много по-сладко от традиционната захар от цвекло или тръстика. Тя е използвана в продължение на векове от индианците гуарани в Парагвай.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
диабет стевия подсладител
0 коментара
fallback