fallback

Защо плодовете и зеленчуците могат да бъдат вредни

25 July 2013 14:20

Листните зеленчуци, които се ядат сурови, могат да причинят хранително отравяне

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Плодовете и зеленчуците са изключително полезни храни, затова неслучайно те присъстват във всички препоръчителни хранителни режими за здравословен начин на живот. За съжаление, намесата на хранителната индустрия може да ги направи опасни за хората. Последни изследвания показват, че за 46% от случаите на хранително отравяне са отговорни именно зеленчуците и плодовете.

Проучване на Американския център за контрол на заболяванията и превенцията разкри, че листните зеленчуци като маруля и спанак са най-честите причинители на хранителни проблеми. Същото изследване показва още, че месото и птиците са отговорни за 22 на сто от случаите на отравяне с храна. Резултатите от проучването сочат, че всяка година един на всеки десет души в САЩ преживява хранително натравяне.

Автор на статията:
Милена Алексиева
fallback