fallback

Яжте черен шоколад за здраво сърце

09 October 2013 10:30

Швейцарска компания измисли как да задържи полезните свойства на флаванолите в какаото

Снимка: Dreamstime

Шоколадът подобрява настроението, лекува депресия, има положително влияние върху кожата, а сега вече стана ясно и че подобрява функцията на сърцето. Швейцарската компания Barry Callebaut е разработила черен шоколад, който засилва еластичността на кръвоносните съдове с 1-2 %, което улеснява преминаването на кръвта и циркулацията ѝ до сърцето и обратно.

Учени съобщават, че макар да изглежда минимално, това подобрение намалява риска от сърдечен удар до 8 %.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
подмладяване сърце шоколад флаваноли
0 коментара
fallback