fallback

Защо сушито е здравословен избор на храна

11 March 2014 09:31

Омега-3 мастни киселини в рибата могат да намалят риска от сърдечносъдови заболявания

Снимка: Dreamstime

Макар сушито изобщо да не се доближава до типично българската кухня, любителите на тази храна все повече се увеличават. Освен вкусно, сушито е и здравословен избор за обяд или вечеря. Американски учени открили, че омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибата, могат да намалят втвърдяването на артериите.

Хората, които имат високи нива на калцификация на коронарните артерии са изложени на по-голям риск от развитие на заболяване на сърцето. Изследователи от Университета в Питсбърг установили, че мъжете на средна възраст, живеещи в Япония, имат по-добро сърдечно здраве, отколкото мъжете, живеещи в САЩ. Те смятат, че една от причините за това е фактът, че японците консумират много риба.

Автор на статията:
Милена Алексиева
Сподели
риба суши омега-3 мастни киселини сърдечносъдови заболявания
0 коментара
fallback