fallback

Колко „вреден“ е хлябът

11 April 2014 11:10

Макаронените изделия и мазните сандвичи са истинските виновници за подуването на корема

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Хлябът е една от задължителните храни, която присъства на масата на българите. Въпреки това някои хора го избягват, смятайки, че консумацията му ще предизвика подуване на корема, както и наддаване на нежелани килограми. Дали обаче това е вярно?

Според експерти липсата на хляб от хранителния режим на даден човек може повече да му навреди, отколкото да му помогне. Изследвания показват, че хлябът не е истинският виновник за подуването на корема, за разлика от тестените изделия. Освен това надебеляването не е вследствие на сандвичите, които човек консумира, а на техния пълнеж.

Автор на статията:
Милена Алексиева
Сподели Изпрати в Messenger
мазнини хляб глутен подуване на корема
0 коментара
fallback