IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Повиши енергията си с билки

15 септември 2011 05 30

Сибирски женшен, гинко билоба, зелен чай, коприва и Рейши...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеизвестен е фактът, че билките имат многобройни ползи за здравето, но също така са и един добър източник на естествена енергия.

Загубата на енергия, необяснимата умора, отпадналостта са само част от все по-често срещаните проблеми в забързаното ежедневие. Голям процент от хората с подобни оплаквания прибягват до употребата на различни медикаменти за тонизиране.

Употребата на стимуланти обаче има и отрицателно действие върху здравето, като повишаване на кръвното налягане и сърдечната чистота, главоболие, безсъние, повишават и риска от инсулт или инфаркт.

Поради тази причина се препоръчва консумацията на билки и други природни средства, за които е сигурно, че са безвредни за организма и могат да доставят необходимата енергия и тонус за целия ден.

Такива са сибирски женшен, гинко билоба, зелен чай, коприва и Рейши.

Употребата на сибирски женшен е широко разпространена сред спортистите, поради факта, че увеличава издръжливостта, намалява умората и стреса. Билката може да се намери под формата на чай, капсули или таблетки. Сибирският женшен е противопоказен за хора с високо кръвно налягане, лупус или ревматоиден артрит.

Гинко билобата увеличава енергията на тялото и подобрява мозъчната дейност, тъй като подпомага усвояването на глюкозата в организма. Подобрява паметта и усещането за бодрост.

Зеленият чай е лек естествен стимулант, който има редица ползи за здравето, благодарение на богатото си антиоксидантно съдържание.

Рейши е изключително рядка китайска гъба, известна още като „еликсира на живота“. Билката помага за тонизирането и възвръщането на енергията, стимулира имунната система и намалява стреса. Предлага се под формата на чай, таблетки или сироп.

Повече за билките може да прочетете в Puls.bg

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари