IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражнения за мързел

13 ноември 2011 07 00

За правилно мързелуване не се изискват специални умения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мислехме си, че мързелът е вреден, но не било така! Не само не вреди, но и ако го използваме правилно, може да удължим живота си с някоя друга година. Това откриха учени от университета в Южна Каролина.

За правилно мързелуване не се изискват специални умения. Трябват ви само желание и плавни движения.

Като за начало, ако ви е трудно да влезете в ритъм, започнете упражненията за мързел през уикендите. Събудете се бавно, особено в неделя, след това не мърдайте от леглото поне 2-3 часа.

Ако усетите изтръпване на крайниците, може да отидете до кухнята, за да си направите кафе. Не бързайте! Казахме без резки движения - предизвикват световъртеж.

Върнете се също толкова бавно с чашата ароматно кафе, дори да се наложи да го пиете студено. А и според лекарите, студеното кафе е по-полезно. Ако леглото не ви е удобно, сменете с дивана или опитайте матрак 2+12 Силвър Плюс със защита срещу потене. Така ще отложите изморителната разходка до банята с още някой друг час.

Уверете се, че телефонът е близо до вас, в случай, че огладнеете. Ако упражненията ви идват в повече, поспете няколко часа. Когато се събудите, е желателно вече да си вземете душ и да си легнете, за да сте свежи за началото на работната седмица.

С времето ще се научите как да мързелувате активно и през обедните почивки. А според кубинците пълното щастие се постига с повече безгрижие.

Така че, използвайте всяка свободна минута да се упражнявате. Е, не прекалявайте, особено в офиса! Прекалено хубаво не е на хубаво...но все пак е хубаво от време на време!

Автор - снимка

КоментариКоментари