IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тези по-добре не ги яжте...

27 декември 2011 10 55

Класираха причиняващите най-бурни стомашни газове зеленчуци

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Британската верига супермаркети "Сейнсбъри" изготви черна класация на най-коварните откъм стомашни газове зеленчуци и ги изложи в магазините си, пише в. "Дейли мейл".

Според управата на веригата, "черният списък" бил изготвен, за да избягват клиентите набедените зеленчуци по празниците и да се спасят от конфузни ситуации на общата трапеза.

Като враг номер едно за етикета бил определен ерусалимският артишок, който предизвиквал най-бурна газова реакция в стомаха.

На второ място в класацията бил поставен пащърнакът, а на трето и четвърто, съответно карфиолът и зелето.

Говорител на "Сейнсбъри" заяви, че консумацията на зеленчуци е много здравословна, защото те съдържат куп фибри и витамини, но някои от тях предизвикват бурна реакция в храносмилателната система.

Вестникът цитира препоръките на Британското вегетарианско общество, което съветва за неутрализацията на досадните газове, предизвикани от зеленчуци от "черния списък", да се добавят семена от копър или кимион при готвенето им.

Или пък де се изпие чаша ментов чай след консумацията им.

БТА

Автор - снимка

КоментариКоментари