IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените не бива да пазят тайни

28 март 2012 08 58

Тежи им на психиката

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Можете ли да пазите тайна? А нужно ли е да го правите? Оказва се, че това е излишен емоционален товар, който по-умните жени разтоварват умело. Това е и причината повечето дами да не умеят да пазят тайни, така добре както мъжете.

Американски учени от университета "Тъфтс" са решили да установят, защо след като научат ценна информация, представителките на нежния пол бързат да я споделят с околните.

Според специалистите причината се крие в голямото емоционално натоварване, което на практика се отразява зле на човешката физика. Тоест пазителят на тайната, приема тази задача като тегоба. Тестове са показали, че тайната прави живота по-тежък.

 

По време на експеримент участничките са били помолени да си спомнят за много важна или за по-маловажна тайна, на базата на което ги разделили на две групи. След това доброволките трябвало да оценят колко е стръмен даден хълм или да определят някакво разстояние.

Пазителките на по-важните тайни от първата група заключили, че хълмът е по-стръмен, а разстоянието - по-далечно. Задачи като това да се качат по стълбите с кошница с покупки или да разходят кучето, са изисквали от тях много по-големи физически усилия. От този експеримент става ясно, че колкото по-голяма е била пазената тайна, толкова по-зле физически са се чувствали жените.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари