IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво са полезни водните матраци

17 юни 2012 05 00

Според човек с 24 години опит в продаването на матраци

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако ви се е налагало да купувате матрак, знаете колко трудно е да изберете такъв, който да е подходящ за вас – идеалната твърдост/мекост, анатомичност/ортопедичност, материали и т.н. Пробването в магазина е много по-добро от избирането по каталог, но най-добре е ако магазинът ви дава възможност за тестов период. Обикновено се купува матрак, който ще се използва с години, така че не избързвайте с избора си.

Предлагаме ви мнението на продавач на матраци с 24-годишен опит, който е проучвал въпроса дали има доказателства за това кой вид матрак за какъв специфичен проблем е подходящ.

Ето какво казва той: "Честно казано, изглежда, че няма убедителни доказателства или солидни изследвания за ефекта на различните матраци, продавани в днешно време. Клиентите идват и казват, че искат твърд матрак, защото имат проблеми с гърба. Когато ги попитам кой им е препоръчал твърд матрак за този проблем, се оказва, че нито лекар, нито физиотерапевт им е казал такова нещо, но те просто си знаят, че това се купува, когато те боли гърбът. Но дали това не е просто някакъв мит, който се разпространява от уста на уста и никой не знае дали е истина, подкрепена от научни изследвания?"

Тъй наречените „водни матраци" се игнорират по тази причина от клиентите, защото не са твърди. Но опитът на продавач-консултантът показва, че хората с болка в ставите и артрит се повлияват добре от спането на воден матрак, заради топлината, която се генерира в затоплящите се матраци. Други случаи, в които тези матраци са подходящи с при хора, които имат алергии от прах и микроби, живеещи в обикновените матраци и при хора, които страдат от слънчево изгаряне.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

innovatora ( преди 11 години )
В крайна сметка, ако не попаднеш случайно на правилния матрак, което в реалността е почти невъзможно, нямаш шанс да спиш здравословно, всяка вечер да си лягаш с удовослвие в леглото и най-вече да се събуждаш отпочинал и възстановен за стреса през деня. Аз спя вече доста години на водно легло и не мога да си представя да легна на нещо друго. Освен чистотата, анатомичността и комфорта, моят воден матрак е индивидуално настроен по моя гръбначен стълб. Така че, няма как да не пасне. Едва след толкова време ми стана ясна науката за здравословния сън. Като бях дете ми беше все едно, на какво ще легна, но с времето това се променя. Имам чувството, че двигателно-упорния апарат се запазва, и стомашно-чревния тракт се нормализира, носът ми е винаги отпушен, и вече не хъркам. Жена ми е супер щастлива!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар