IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освежете се на работа с „възглавница щраус“

26 септември 2012 14 40

Тя е удобна и може да поспите без дори да се налага да напускате бюрото си

Снимка: toxel.com

Снимка: toxel.com

На всички ни е ясно, че когато работата дойде в повече, ставаме неработоспособни. За целта куп фирми започнаха да предлагат масажи на работното място, които в рамките на 30-60 минути могат да тонизират служителите и да им подпомогнат да се справят с количеството задачки.

Доста западни компании пък дори разполагат със стаи за дрямка, където трудещите се могат да затворят очи за кратко. Но дизайнерското студио „Кавамура-Гарваджиян" заедно с колеги от "Студио Банана" е открило още по-креативен начин да помогне за релакса на служителите във фирмите. То е създало щраусова възглавница, с помощта на която дори не се налага да ставате от стола си, пише Ориндж нюз.

Аксесоарът има сферична форма и се нахлупва върху главата. Така човек може да се облегне на всякаква повърхност, дори и да отпусне глава на бюрото си, както си седи. Дишането се осъществява чрез специална дупка за носа и устата, а от двете страни на възглавницата има дупки, където човек може да постави ръцете си.

Създателите на това удобно чудо са го измислили съвсем случайно. Един ден на едно от бюрата в студиото имало стар пуловер и някой си промушил главата през отвора отвън
навътре, а ръцете пъхнал в ръкавите. Изглеждало толкова удобно, че решили да направят прототип.

Как изглежда той, може да видите в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Els ( преди 11 години )
От къде можем да се сдобием с такава шапка?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар