IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекувайте се със СПА терапии

27 ноември 2012 07 00

Една седмица СПА лечение може да подобри здравословното ви състояние

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Според ново проучване СПА процедурите действат не само релаксиращо, подхранващо и разкрасително, но и могат да доведат до положителни промени във вашето физическо и емоционално здраве.

Изследователи от Университетската болница Томас Джеферсън провели експеримент, в който взели участие 15 души. Учените оценявали здравословното състояние на участниците преди и след посещението им в СПА център, където била организирана безопасна програма за една седмица. Резултатите показали положителна промяна във физическото състояние на участниците.

Едноседмичният престой в СПА-то включвал специална диета, медитация, хидротерапия на дебелото черво и йога програми. Нискокалоричната диета включвала около 800 калории на ден. Управлението на стреса било осигурено чрез медитация и йога, както и лично време за дълбоко дишане с успокояващ ефект.

За подготовка, участниците били помолени да променят хранителния си режим още 3-4 дни преди да се подложат на СПА терапията. Те се хранели с плодове, зеленчуци, кълнове и салати и пиели чайове и сокове. След престоя в СПА центъра резултатите показали известен спад в теглото на участниците, понижение на диастолното кръвно налягане и намаляване нивата на живак, натрий и хлорид.

Подобрение се наблюдавало и в емоционалното състояние на участниците. Нивата на депресия, тревожност, гняв и стрес били понижени. Също така участниците съобщили за значителни промени в чувствата си за духовност и религиозност. В бъдеще ще се разглежда ефектът на СПА терапията върху диабета.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари