IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червилото вреди на мозъка

4 декември 2012 15 40

Започнете да използвате гланц за устни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако ви се струва, че започвате да губите от когнитивните си способности и интелектът ви намалява, може би е време да спрете да си слагате червило. Ново проучване „обвинява" това дамско, козметично оръжие за понижения интелект у някои госпожици.

Проучване е обхванало 22 марки червила като в повече от половината е открили наличието на олово. Оловото вреди на интелекта, пише Daily Mail. В 12 известни марки червила са открити концентрации на това вещество, като при някои то дори достига 3,22 части на милион.

Др. Шон Полфри от Бостънската програма за превенция на оловни отравяния информира, че дори и в малки количества, оловото, попаднало в организма, вреди на мозъка. Той отказва да приема нови количества знания.

Контролът на съставките в козметиката е доста труден по целия свят. Например, Комисията по храните и лекарствата в Америка не се занимава с изследването на козметика и не отговаря за нейното съдържание. По тази причина всяка марка сама определя какви съставки ще използва при създаването на продуктите си.

Оловото се съдържа основно в оцветителите на червилата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Йоанна ( преди 11 години )
просто използвайте ВЕГАН козметика - натурална и лишена от всякакви отрови
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар