IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова акупунктурна техника понижава стреса и лекува заболявания

15 май 2013 14 40

Третират се точки в систематичен ред – вежди, слепоочие, бузи, нос, брадичка, ключици, мишници и глава

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Смята се, че акупунктурата произлиза от Китай и най-често се асоциира с традиционната китайска медицина. Макар тя да не е официално призната от науката, хиляди хора се подлагат на акупунктурна терапия и лекуват своите здравословни проблеми по този начин. В своята книга „The Tapping Solution „ американският автор Ник Ортнер описва нова техника за лечение, базирана на акупунктурния метод.

Въпросната техника обещава, че може да облекчи стреса, да лекува болката, да прогони зависимостите, да се бори с фобии и да облекчи изтощението. Ортнер описва книгата си като „революционна” , държаща ключа към „емоционалната свобода” и щастието. Техниките, описани от автора, претендират да помогнат за лечението на рака или най-малкото да осигурят повече години живот на болните.

Ник Ортнер използвал своите техники, за да помогне на хората, засегнати от трагедията в училището Санди Хуук в САЩ. В Америка книгата е истински бестселър една седмица след публикуването си. Дори редакторът на списание ELLE Лорейн Кенди, която определя себе си за истински циник, решава да опита акупунктурните методи, описани в книгата.


„The Tapping Solution „ е разделена на осем глави с различна насоченост – от загуба на тегло до печелене на пари. Всеки човек трябва да отговори на определени въпроси, оценявайки ги по десетобалната система. Всеки отговор над пет заслужава внимание. След това човек трябва да притиска определени точки по тялото си в рамките на пет минути. Техният ред върви от веждите през слепоочието, бузите, носа, брадичката, ключиците, мишниците и стига до главата. Докато човек третира определените места, той трябва да повтаря следното изречение: „Аз се чувствам претоварен и изцеден, но аз дълбоко и напълно приемам себе си”.

Според автора на книгата тази техника предизвиква физиологична промяна и изпраща химически сигнали до мозъка, които му „казват” да бъде по-позитивен. Притискането изпраща електрически импулси в тялото, които премахват болежките, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари