IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хапче предотвратява зимните бръчки

27 ноември 2013 10 20

Измислиха добавка с хранителни микроелементи, която подобрява състоянието на кожата в най-студените месеци

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

През студените месеци, особено зимните, кожата е изложена на силно външно влияние. Обикновено ниските температури я изсушават и я правят по-податлива на наранявания. Образуването на бръчки също не е изключено в този период на годината. Според ново проучване обаче с помощта на ново хапче, човек може да предотврати появата на фини линии и загрубяване на кожата.

След първото клинично проучване бе установено, че хапчето-добавка наистина подобрява състоянието на кожата в най-студените месеци. Това се дължи на хранителните микроелементи, които се съдържат в него. Жените, приемащи новото хапче са „защитени срещу значително влошаване на обема фини линии“.

Тайната на добавката се крие в нейните съставки – витамини, колаген, борова кора и екстракт от гроздови семена. Обещаващите резултати от приема на хапчето са доказани след експеримент, в който се включили 80 жени на възраст между 35 и 55 години. Част от жените приемали новата разработка, докато другата част взимали плацебо в продължение на четири месеца.


В края на периода кожата на всяка от участничките била детайлно прегледана с помощта на висококачествена технология с ултразвук. Изследователите установили, че жените, които приемали плацебо, имат значително по-дебела и грапава кожа, в сравнение с останалите доброволки, които взимали новото хапче.

При дамите с по-груба кожа се наблюдава и увеличение на микро-релефа, който е индикатор за появата на фини линии. Обемът на тези линии се увеличава 2,5 пъти при участничките, които не приемали добавката. Освен това учените отчели сериозни неблагоприятни промени в еластичността на кожата, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари