IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадките с пластични операции са предразположени към депресия

28 август 2006 09 20

Изследване в северноамериканската страна показа връзка между минорното настроение и пластичните операции

Канадките с пластични операции са предразположени към депресия

Жените, които са претърпели пластични операции, са по-склонни към депресии и дори към самоубийствени желания, показва ново канадско проучване, публикувано в American Journal of Medicine.

Анкетирани са 24 558 канадки в продължение на 24 години и резултатите показват, че голяма част от тях са склонни към депресивни състояния, без значение типа операция, на която са се подложили- ринопластика, лифтинг, увеличаване на бюста или дермабарзио.

Лекарите обаче не могат да установят кое е причината и кое следствието за подобни резултати при канадските жени- дали депресията е вследствие операцията или депресираните жени в северноамериканската страна са по-склонни към пластична хирургия.

Голяма част от анкетираните жени са посочили също, че са преминали през курс на лечение при психотерапевт или са взимали успокоителни таблетки.

Пластичните хирурзи в Канада признават, че голяма част от пациентките им отчаяно искат да се променят, защото смятат, че външният им вид е виновен за неуспехите в живота, а много често такава промяна просто не се налага.

Колкото до практиката у нас, няма абсолютно никакви данни за връзка между пластичните операции и меланхоличните настроения.

Напротив, общото мнение е, че жените, подложили се на пластична операция след внимателно обмисляне на процеса, се чувстват много по-пълноценни и в личния и в професионалния си живот.

КоментариКоментари