IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да стискате пъпките на ушите си?

13 август 2015 04 23

Може да инфектирате мястото и да си оставите белези

Снимка: istock

Снимка: istock

Пъпките на ушите може да са дразнещи и болезнени, но не се изкушавайте да ги стискате. Дори да измиете пръстите си, под ноктите ви със сигурност има микроби, които могат да инфектират мястото, особено когато се „отвори” при натиск, твърди д-р Джоел Коен, дерматолог от Чикаго. Вместо това използвайте памучен тампон, натопен в 10% бензоил пероксид гел директно върху пъпката.

Бензил пероксидът има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които пречат на пъпката да се подуе и премахват гнойта по деликатен начин, още преди да е избило връхче. За превенция от неприятните пъпки в тази област, трябва да повишите хигиената на ушите, съветва д-р Дерик – дерматолог от университета в Нортуестърн.

„Създайте си навика да измивате нежно ушите си, докато почиствате лицето си. След това избършете с кърпа и нанесете с памук някакъв медикамент, съдържащ салицилова киселина. Тя отваря порите и ги почиства, преди да се запушат със себум”, обясни той.

Не забравяйте да почистите и слушалките! Напоете тампон със спирт или алкохол и минете повърхността им. Правете го веднъж седмично.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари