IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко тежат мъжете и жените в различните държави?

24 август 2019 14 00

И на какво се дължи разликата в отделните страни

Снимка: Pixabay

Снимка: Istock

Климат, местни храни, гени, начин на живот… всички тези фактори дават отражение на физиката на хората в различните държави. Нерядко сме чували, че американците, които се хранят основно с бургери, пържени картофки и други вредни и калорични храни, са доста по-пълни от жителите на други страни. Или пък, че японките са фини, защото консумират основно чист ориз, водорасли, риби и други храни и то с клечки!

Нека видим дали това са митове или не като разгледаме статистиката за теглото на двата пола в отделните държави, предоставена от сайта timesofindia.com

ИНДИЯ

Мъже: 60 кг

Жени: 45 кг

Страната може и да гони имидж на развиваща се страна, но хората в нея определено се нуждаят от повече храна за развитието си. Причината за ниското тегло там е огромният стрес, на който хората са подложени.

ЯПОНИЯ

Мъже: 61 кг

Жени: 51 кг

Японците също имат демонстрират малка разлика в теглото между двата пола. Не само хранителните им навици определят стройната им фигура, а и ниският ръст и дребни кости, характерни за съответния регион.

АМЕРИКА

Мъже: 88 кг

Жени: 75 кг

Забравете за холивудските фиданки, американците са едър народ от смесени раси с относително заседнал начин на живот. Резултатът е видим!

ЮЖНА КОРЕЯ

Мъже: 69 кг

Жени: 57 кг

Малко по-тежки от своите японски съседи, южнокорейците също се отличават със стройна фигура.

КАНАДА

Мъже: 80 кг

Жени: 68 кг

За разлика от американските мъже канадците са по-спортни и поддържани. Жените също са по-слаби от съседките си.

АНГЛИЯ

Мъже: 84 кг

Жени: 69  кг

Едва ли се изненадвате, че англичаните видимо обичат да си похапват. Страната е популярна с това, че дамите в нея проявяват абсолютен моден непукизъм и не се притесняват от размерите си. Причината отново се корени в хранителните навици (храни, богато на холестерол, сол, консерванти и калории).

АВСТРАЛИЯ

Мъже: 85 кг

Жени: 70

Австралийците се славят като атлетична нация и то не само заради любовта си към сърфа. Макар дамите средно да тежат 70 кг, те са високи, със стегнати тела и ослепително бяла усмивка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари