IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои черти на характера бързо ще ви разболеят

25 август 2018 13 15

Опитайте се да ги отстраните преди да са ви повлияли негативно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Голяма част от по-възрастните хора страдат от високо кръвно, сърдечни проблеми, тревожност. Оказва се, че те не са свързани с възрастта, а до голяма степен и с това какъв човек сте. Здравето на сърцето и нервите ви зависи не само от начина ви на живот, а и от това какви черти на характера притежавате.

Ето и какво ще ви направи по-податлив да вдигате кръвно и да товарите сърцето си във всяка възраст:

Перфекционизъм

Перфекционизмът не е полезен за здравето, тъй като ви кара да поставяте под постоянно напрежение мозъка и тялото си. Ако сте перфекционисти не сте застрашени само от хипертония, а и от болести като инсомния и анорексия.

Избухливост

Дразнят ли ви и най-дребните неща? Раздразнителните хора често имат проблеми със сърцето, тъй като то й бие почти нонстоп на високи обороти, когато нервите им се опънат. Това води до постоянно състояние на тревожност и раздразнителност и повишено кръвно налягане, което е много опасно.

Песимизъм

Страхът от най-лошото е ваш голям враг. Той води до постоянно състояние на тревожност, понякога депресия и апатия. Изследване, публикувано в Quick Study, твърди, че песимистите са два пъти по-застрашени да починат от сърдечни болести от останалите хора. Песимизмът често е свързван и с високо кръвно.

Враждебност и цинизъм

Създава се една „токсична“ атмосфера, която буквално ви разболява отвътре. Изследвания показват, че сте с 16 % по-застрашени от ранна смърт заради сърдечни болести, ако сте циник.

Нетърпение

Нетърпеливите хора не дават покой на тялото и ума си. Тези хора често страдат от високо кръвно налягане, главоболие и постоянна умора.

Личност тип А ли сте?

Психиатри и психолози делят хората на отделни типажи. Тип А са тези, които отговарят на стреса със свръхактивност. При тях рискът от сърдечно-съдови болести и хипертония е два пъти по-висок.

Защо се получава така?

Емоционалното ви здраве е свързано с психическото. Когато вие сте под някаква форма на стрес, породен до голяма степен и от характера ви, вие поддържате нервната си система много активна, което веднага рефлектира с повишен сърдечен ритъм и кръвно налягане.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари