IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Ловато: Подкрепяйте близките си, които се борят със зависимости

23 февруари 2020 12 00

Изпълнителката споделя 3 важни съвета

Снимка: Getty

Деми Ловато идва на помощ на хората, които имат близък, който се бори със зависимост към наркотици, алкохол или друг порок. Изпълнителката влезе в болница през 2018 година заради свръхдоза. Тогава тя беше с опасност за живота, но лекарите успяха да се преборят за нея.

Година след неприятния инцидент, Ловато проговори открито за зависимостта си и битката си с нея. Тогава тя обеща на феновете си да се погрижи по-добре за здравето си и да се фокусира изцяло върху кариерата си. „Това, което научих за тази болест е, че тя не изчезва с времето. Това е нещо, с което продължавам да се боря всеки ден“.

Деми Ловато

Снимка: Getty

Звездата издържа на обещанието си и успя да се съвземе и да преобърне живота си. Тя пя по време на наградите „Грами“ и изпълни националния химн на САЩ преди началото на Супербоул. На музикалната церемония Ловато изпя песента „Anyone“, която пише само няколко дни преди да влезе в болница.

През май 2019 година Деми подписа договор с мениджъра Скутър Браун, който представлява изпълнители като Джъстин Бийбър и Ариана Гранде. Това обнадежди феновете на Ловато и те започнаха да се надяват съвсем скоро да се сдобият и с нов албум.

Сега изпълнителката участва в подкаста на Ашли Греъм „Pretty Big Deal“ и споделя своите съвети за това как близките могат да помогнат на човек, борещ се със зависимост. За 45 минути Ловато говори открито за уроците, които е научила от пристрастяването си към марихуаната, кокаина и лекарството Адерал.

Ето какво съветва Деми:

Внимателно поговорете за държанието им

27-годишната звезда казва, че е полезно зависимият да има човек до себе си, който може да го изслушва за проблемите му. Именно в такива компании Ловато се е чувствала най-комфортно и е говорила за проблемите си като хранително разстройство и вманиачаването по тренировките.

Деми Ловато

Деми Ловато по време на Супербол. Снимка: Getty

Д-р Марк Сингър признава пред Insider, че той би дал същия съвет. „Важно е да имате кръг от хора, на които може да разчитате, че ще ви дръпнат отново в правия път“.

Давайте им съвети

По време на разговора Греъм сподели, че човек от семейството ѝ в момента се бори със зависимост и тя все още не знае как да се държи около него. Страхува се да не каже нещо неподходящо, което отново ще тласне човека в грешната посока.

Деми Ловато

Деми Ловато по време на наградите „Грами“. Снимка: Getty

Ловато посъветва моделката да прекарва колкото се може повече време с близкия си и да му дава обратна връзка за състоянието му. Също така изпълнителката сподели, че трябва околните да могат да дават внимателни съвети, но в същото време и зависимите трябва да са отворени за разговор.

„Ако околните не знаят какво точно те разстройва, те постоянно ще бъдат в грешка. Затова вие трябва да сте хората, които да им кажете всичко“.

Прекарвайте повече време заедно

Ловато обаче смята, че най-ценното през този период, е времето с близките ѝ. Въпреки че в началото разговорите са били доста неловки и шегите са се избягвали, постепенно всичко си е дошло на мястото.

„Зависимостта е доста самотно нещо. Дрогата е твоят най-добър приятел. Когато си тъжен или нервен, ти се обръщаш към нея, защото я чувстваш близка. Истинските ти приятели и семейството ти остават на заден план“, казва Деми.

Тя съветва хората, борещи се със зависимости, да заздравят отношенията с близките си и с хората, на които могат да се доверяват. Също така, търпението е от изключително важно значение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари