IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Зак Ефрон влиза във форма за „Спасители на плажа“?

9 юни 2020 14 50

Актьорът впечатли с тяло

Снимка: БГНЕС

Филмът „Спасители на плажа“ се появи отново през 2016 година и не предизвика огромен интерес. Новият прочит на познатия сериал от 1998-а не се представи според очакванията, но пък зарадва фенките с прекрасни мъжки тела. Разбира се, говорим за Зак Ефрон, който обра точките с мускулите и коремните си плочки. 

С помощта на личния си треньор актьорът влиза в страхотна физическа форма за ролята. В допълнение към отслабването, Ефрон се сдобива с такива плочки, за които повечето мъже мечтаят. И въпреки че подобренията не се появяват за една нощ, той трансформира тялото си за шокиращо късо време – само за 12 седмици. През този период звездата наедря с цели 4 кг. чиста мускулна маса. 

Всичко се постига със строг режим на тренировки и хранене, известен като „Диетичния план на Зак Ефрон за „Спасители на плажа“. Въпреки че няма да имаме възможност да играем редом до Дуейн Джонсън – Скалата и Александра Дадарио, поне може да се опитаме да постигнем формата на Зак Ефрон. 

Диетата на Зак Ефрон

Личният треньор Патрик Мърфи поставя Ефрон на изцяло органична диета, която да го вкара във форма за „Спасители на плажа“. Според Мърфи, този метод е тестван във времето и е одобрен от много знаменитости. Треньорът е работил лично с различни холивудски звезди, включително и Киану Рийвс. Но името му придобива огромна популярност заради Ефрон, тъй като само в първите дни след излизането на филма, най-търсеното нещо в Гугъл е било „диетата на Зак Ефрон“.

Преди да се потопим в специфични храни, трябва да добавим, че диетичният план на Мърфи не е бил само за това какво е ял Ефрон, а освен това как и кога го е ял. Например на всеки две седмици треньорът е променял както приема на калории, така и съотношенията между протеини, мазнини и въглехидрати. Освен това Мърфи е допълнил диетата на актьора със суроватъчен протеин, който не съдържа добавки или допълнителни съставки. И не на последно място, Ефрон е пиел по 3 литра вода всеки ден.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

Що се отнася до храната, тя е била чиста и напълно естествена. Говорим за постни протеини, пълнозърнести продукти, здравословни мазнини, плодове с високо съдържание на фибри и много зеленчуци. По-конкретно диетата на Ефрон се е състояла от следните храни:

♦ Пиле – порция от органични пилешки гърди доставя 55 грама постен, чист протеин.

Пуешки гърди – подобно на пилешкото, пуешкото е чудесен източник на чисти протеини. Въпреки това, придържайте се към нисконатриевите сортове и избягвайте деликатеси.

Свинско – да, дори свинското може да се окаже постно и полезно. Ако е възможно, избягвайте предварително подправените продукти, които съдържат допълнително количество натрий и нежелани консерванти.

♦  Риба – сьомгата и други риби са заредени с протеини и Омега-3 мастни киселини.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amelia (@zaccy_efron1987) on

♦ Пържоли – да, Ефрон намира място и за една сочна пържола в диетата си. Просто се е придържал към постни разфасовки, като филе, и здравословни порции. Също така, не добавяйте твърде много масло или олио. В замяна ще получите протеин, желязо и витамин B12.

♦ Белтъци – яйчените белтъци са любими на културистите, въпреки че и жълтъкът е доста полезен. Затова най-добре да ядете цялото яйце, но не прекалявайте.

♦ Кафяв ориз – състоящ се от здравословни съставки, кафявият ориз доставя въглехидратите, които са нужни на организма, но е толкова калоричен, колкото белия. Също така, този продукт е богат и на протеини.

♦ Киноа – тъй като съдържа всяка незаменима аминокиселина, от която тялото се нуждае, този популярен източник на въглехидрати също е добър вариант за диета.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

♦ Овес – лесен за приготвяне, богат на фибри и доста достъпен, овесът изисква повече време за храносмилане и следователно забавя усвояването на въглехидратите в тялото ви. Резултатът е по-добра енергия за по-дълго време.

♦ Ядки – Зак Ефрон е луд по ядките. Обожава бадеми и орехи, които са богати на хранителни вещества, фибри и здравословни мазнини. Трябва обаче да наблюдавате приема си на тези продукти и да не прекалявате с тях.

♦ Семена – подобно на ядките, семената като тиквени и ленени доставят здравословни мазнини, фибри и основни хранителни вещества. Отново не яжте прекалено много, защото тези малки приятели имат повече калории, отколкото си мислите.

♦ Авокадо – заредено със здравословни мазнини и омега-3 мастни киселини, авокадото е абсолютно задължително за всяка една диета.

♦ Плодове – да, плодовете съдържат захар, но не бързайте да ги изключвате от менюто си. Ябълките и крушите, например, са добър източник на фибри и електролити. Междувременно горските плодове като боровинки, къпини и ягоди могат да помогнат за изгарянето на калории.

♦ Зеленчуци – яжте колкото си искате, но стойте далеч от нишестените и тежки въглехидрати като картофи.

Тренировката на Зак Ефрон

Актьорът е доста по-нисък от Скалата, но не му отстъпваше много-много по телосложение. Всичко това е благодарение на точния и ефективен план за тренировка, който съвпада с диетата на Ефрон. Като се насочи към ключови мускулни групи по цялото тяло, звездата постига невероятен резултат за малко време. 

Най-хубавото е, че всеки от нас може да следва плана на актьора. Като за начало, не е нужно да напълнявате, за да натрупате мускулна маса. Патрик Мърфи твърди, че Ефрон никога не е надхвърлял 10% телесна мазнина през цялата година. С други думи, стягайте тялото, което имате, а не се опитвайте да натрупате още килограми, които не е сигурно дали ще се превърнат в мускули.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

Със сигурност трябва да бъдете доста отдадени на тренировките. Мускулите на Ефрон не са се появили сами. Актьорът е тренирал с тежести три пъти седмично в продължение на два месеца. Всичко е било част от програма с висока интензивност.

Според Патрик Мърфи, Зак Ефрон никога не е правил една и съща тренировка два пъти. Въпреки това, той винаги е оставал мотивиран за новите неща и по този начин успява да впечатли не само женската, но и мъжката част от публиката в киносалоните. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари