IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите, които заложиха на веганството

4 юли 2020 12 00

Ариана Гранде, Майли Сайръс и Джена Дюан

Снимка: iStock

Веганизмът е диета, в която не се съдържа мляко, месо и нищо от животински произход. Този начин на живот набира все по-голяма популярност и все повече хора залагат на него. И тъй като известните личности внимават с теглото и фигурата си, веганството им се струва още по-примамливо. 

Голям брой звезди залагат на този вид диета, включително Майк Тайсън, Били Айлиш, Лизо, Ариана Гранде и Майли Сайръс. Едни от тях го правят по здравословни причини, а други просто искат да запазят животинското разнообразие в света. Въпреки че веганството на пръв поглед изглежда лесно, това е сложна диета, която много от нас не могат да следват.

Освен че трябва да се откажем от месото и месните продукти, трябва да забравим и за всички храни на млечна основа, включително и яйца. Тортите и сладкишите обикновено се приготвят с млечни продукти, което задължително ги изключва от менюто. Рибата в ресторантите се приготвя с масло, така че също е забранена.

Въпреки че много хора се затрудняват да спазват веган диетата, редица известни личности спазват този режим без проблеми. 

Ариана Гранде

Поп сензацията Ариана Гранде е веган от 2013 година. Въпреки че е отгледана с италианска храна, тежки млечни продукти и месо, тя казва, че е щастлива с промяната в начина си на хранене. „Аз твърдо вярвам, че растителната диета и пълноценната храна може да ви направи по-щастлив човек“, казва тя пред Mirror Online. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Певицата призна, че промяната в диетата ѝ е била добро решение, но веганството може да бъде доста сложно. Тя се придържа към яденето на зеленчуци, плодове и салати. Треньорът ѝ Харли Пастернак казва пред Glamour, че Гранде поддържа микробиотична японска диета, състояща се от храни като овесени ядки, боровинки и тофу.

Закуска:

Овесени ядки, допълнени с боровинки, банани и други пресни плодове. Смути, приготвено от пресни плодове и кокосова вода.

Снак:

Боровинки или банан

Обяд/вечеря:

Кафяв ориз, спанак, тофу, водорасли и други пресни зеленчуци. 

Напитки:

Мляко на растителна основа. 

Майли Сайръс

Сайръс промени начина си на хранене през 2012 година, премахвайки всички млечни и месни продукти, както и глутенови ястия. Певицата се фокусира върху подобряване на здравето си през годините, а наскоро обяви, че вече шест месеца е трезва, след като се подложи на операция на гласните струни.

Веганският начин на живот на Сайръс не се състои само в избора ѝ на храна. Тя полага огромни усилия, за да води по-устойчив начин на живот във всички аспекти от ежедневието си. „Да бъдеш вегански активист, означава да залагате на екоматериали и да не ползвате животинска кожа“, казва Сайръс пред Vanity Fair. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

През 2019 година, на сватбата си с Лиъм Хемсуърт, певицата дори направи и веган меню за всичките си гости. Диетата на Майли включва спанак, плодове, ядки и много вода.

Закуска:

Смути от спанак, къдраво зеле, пресни плодове, зеленчуци и мляко на растителна основа.

Снак:

Пресни плодове и ядки.

Обяд/вечеря:

Салата от къдраво зеле, ядки и сок от пресен лимон.

Напитки:

Вода.

Джена Дюан

Танцьорката и актриса Джена Дюан е вегетарианка през целия си живот, преди да премине към почти пълно веганство през 2013 година. „След като преминах към веганството, се почувствах по-добре. Кожата ми се изчисти, имам повече енергия и мисля по-добре“, казва тя пред Natural Health. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan) on

Ежедневното ѝ меню поставя акцент върху здравословното хранене, а не крайното ограничаване. „Не съм фен на диетите, поради което избирам да се храня здравословно през повечето време. Поддържам баланс“. 

Закуска:

Зелено смути от вода, маруля, спанак, целина, краставица, ябълка, банан, круша и лимон. 

Снак:

Смути от банан, ябълка и вода. Понякога сменя смутито с хумус. 

Обяд/вечеря:

Киноа, хумус, салата от домати и краставици със зехтин, лимонов сок и черен пипер.

Кафяв ориз, гриловани зеленчуци в зехтин.

Напитки:

Много вода и смутита.
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари