IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 звезди, които са били вегани

7 юни 2020 16 30

Ето кои започнаха отново да ядат месо

IStockphoto

Животът на много певци, актьори, тв водещи, модели и известни инфлуенсъри, е достояние на всички нас. Виждаме ги на кориците и страниците на лъскавите списания, на големия екран, в социалните мрежи... Там те разказват как се хранят, по какъв начин се грижат за външния си вид и семейството, колко често спортуват и на какво наблягат, за да влязат във форма. Най-верните им фенове им вярват до такава степен, че са готови да се подложат на техните режими или да си купят същите дрехи.

Бети Уайт, Джесика Частейн, Бионсе и съпругът , Джей Зи, бившият президент на САЩ Бил Клинтън, са част от звездите, които през годините са разказвали в свои интервюта, че са вегани. Те разкриват какво ги е накарало да спрат да консумират месо, яйца и други животински продукти. 

Несъмнено веганството е начин на живот, но има много доказателства, че той не е полезен за всеки. Лишаването на организма от толкова важни за него протеини носи своите рискове. Ако се храни по този начин за по-продължителен период от време, а не само за пречистване, той може да има недостиг на вещества като желязо, витамин D, витамин В12, цинк, омега 3 мастни киселини и други. Това знаят много добре популярните личности, които поради една или друга причина са си навлекли проблеми чрез спирането на месото, рибата, млечните продукти, яйцата и меда. 

Ето кои известни личности са били вегани, но вече не са или са спрели за известен период от време: 

1. Ан Хатауей

През 2011 г. тя получава ролята на жената котка във филма „Черният рицар: Възраждане“. За нея тя трябва да свали няколко килограма и става веганка. Няколко години продължава да се храни по този начин, но когато я избират за „Интерстелар“ (2014), екипът я предупреждава, че е твърде слаба. 

Докато е на снимки в Рейкявик, Ан се изкушава да опита риба. Когато опитала парче прясна сьомга, тя се почувствала много по-добре. Тогава постепенно започнала да включва месото, млечните продукти и яйцата в менюто си. 

2. Натали Портман

Актрисата е голям любител на животните и затова ѝ е трудно да яде месо. Тя става веганка, а с нея и цялото ѝ семейство, но по време на двете ѝ бременности се отказва от режима, за да не навреди на децата си. 

„Просто чувствах, че искам тези неща. Слушах тялото си, което искаше яйца и млечни продукти“, споделя тя. 

През 2018 г. Натали се връща отново към веганството, което предпочита, но уточнява, че не ѝ е проблем да промени храненията си за известно време, когато здравословното ѝ състояние го налага. 

3. Кристен Бел

Американската актриса е вегетарианка от 11-годишна възраст и става изцяло веган през 2012 г. Тя взима решението след като гледа документалния филм „Forks Over Knives“, в който показват жестокостите, които правят с животните. 

След като забременява с първото си дете, звездата от „Клюкарката“ е принудена да се храни по-разнообразно, което включва и месо, богато на протеини. 

„По време на първата ми бременност работех и имах чувството, че имам нужда от повече калории“, споделя тя. Днес актрисата отново е веганка и споделя, че това се отразява прекрасно не само на тялото ѝ, но и на околната среда. 

4. Елън Дедженеръс

Известната телевизионна водеща и актриса е веганка, но в един момент спира този начин на живот без някаква конкретна причина. В един от епизодите на своята стенд-ъп комедия, тя дори се шегува за този период. 

„Всъщност не съм истински веган. Казвам го за шегата“, посочва тя. По думите ѝ, в един момент й се приискало да похапне риба или яйца, но все пак гледа те да са от щастливи кокошки. 

5. Зоуи Дешанел

Тя споделя, че е имала периоди, в които се ограничавала доста в това какво яде и след това веганството не ѝ помогнало въобще. „Да си веган е най-трудното нещо, особено да не ядеш и глутен“, разкрива тя пред списание „New York“. 

Актрисата споделя, че е издържала шест месеца без месо, млечни продукти, риба и мед, но след като нямала достатъчно енергия, решила да повиши калорийния си прием и се върнала към балансирано хранене.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари