IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шеф готвач: Веганската храна не си заслужава парите

24 януари 2020 12 30

Той отказа да промени менюто в ресторанта си

Снимка: Pexels

Шеф готвач, който е носител на две звезди Мишлен, отказа да сервира веганска храна в ресторанта си. Той определи ястията като нещо, което не си заслужава парите.

Сет Байнс притежава ресторант в Нотингам и се противопостави на световната тенденция да се сервират вегански ястия. Съвсем наскоро церемонията по връчване на наградите „Златен глобус“ беше първата от такъв мащаб, където в менюто не присъстваше месо. Шеф готвачът обаче отказа да променя своя начин на работа, за да е в крак с модата.

„Менюто ми не се състои от случайни ястия. Всичко е мислено в детайли. Искаме да предложим на клиентите си най-добрата храна“, заяви Байнс пред „Nottinghamshire Live“. Той допълни, че неговият екип не е майстор на веганските храни и ресторантът не е направен за това. 

Сет обясни своя отказ от веганската храна с това, че хората са свикнали на ястията му и очакват да получат месни предложения от него. Промяна в менюто му, според него, ще обърка клиентите му. „Все едно да отидете на рок концерт и да очаквате да чуете класическа музика“, казва той.

„Това е моят бизнес и моят бизнес модел е да правя каквото си искам“

В ресторанта на Сет Байнс може да дегустирате 7-степенно меню за 105 паунда или 10-степенно меню за 120 паунда. В тях са включени ястия като еленско месо, рак и патица. Шеф-готвачът добави, че не може да таксува клиентите си по същия начин, ако не сервира месо.

„Веганската храна не си заслужава парите. Съставките са много евтини. Искам хората да получават качество за парите си“.

Със сигурност Люис Хамилтън няма да посети ресторанта на Сет Байнс. Пилотът от Формула 1 е веган от 2017 година и споделя, че сега се чувства много по-добре и пълен с енергия. Той дори  създаде верига за бургери, където всички съставки са на растителна основа. 

„Веганството е единственият начин да спасим планетата ни“, споделя Хамилтън в Инстаграм. 

Това обаче му донесе и редица критики от хора, които смятат, че спортът, в който се състезава Люис е много по-вреден от месните ястия.  

Веганско меню на „Златен глобус“

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари