IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Смарт часовникът в помощ на спорта

24 март 2021 15 00

Снимка: ПР

Всички месеци, прекарани у дома заради КОВИД пандемията, липсата на движение, спирането или силното ограничаване на активното спортуване, са оказали влияние както върху начина ви на живот, така и върху фигурата ви.

Затова си казвате: „Стига. Време е да се стегна, да започна отново да спортувам и да се почувствам добре в тялото си“.

Умните часовници помагат в спорта и насърчават здравословния начин на живот

Знаете за смарт часовниците, но мислите, че са поредната технологична иновация, която в момента е много популярна, просто защото сега навлиза масово. Но за вас това са просто часовници и не виждате как биха могли да ви помогнат да водите активен и здравословен живот.

Всъщност, умните часовници не само показват часа. Те са продължение на вашия смартфон. Чрез тях можете да получавате известия, да отговаряте на обаждания, да слушате музика, да следите социалните мрежи, да сваляте и използвате различни приложения.

Но една от големите им суперсили е, че разполагат с интегрирана функционалност, чрез която можете да следите здравния си статус, нивото на спортна активност, калориите, които изгаряте по време на тренировки и т. н., и т. н. Казано по друг начин, имате ли умен часовник, имате строг, но справедлив личен треньор, който ви помага да спортувате и водите активен начин на живот.

часовник-PR-2

5 функции на SmartWatch, които мотивират към водене на активен начин на живот

Отчитане на броя стъпки

Един от най-лесните начини да подобрите здравето си, да забързате метаболизма, да влезете във форма и да повишите нивото си на активност е като правите 10 000 крачки на ден. Интелигентните часовници разполагат с крачкомер, който отброява всяка ваша крачка, окуражавайки ви да не спирате да се движите.

Поставяне на цели

Много от смарт часовниците разполагат с приложения, които ви дават възможност да си поставяте различни цели и да следите за тяхното изпълнение. Можете например да си зададете цел да извървите определен брой крачки, да намалите дневния прием на калории, да увеличите темпото на тренировките във фитнес залата, да пробягате повече километри при джогинг и други. Приложението следи как се справяте, уведомява ви за постигнатите резултати и ви стимулира да се справяте все по-добре с всеки изминал ден.

Напомняне за тренировки

Знаете, че често най-трудната част на тренировките е превръщането им в навик. Функцията на умния часовник да ви напомня всеки ден, че трябва да влезете във фитнес залата или да излезете да тичате е страхотен начин да превърнете спортуването в навик.

Отчитане напредъка по време на тренировки

Интелигентните часовници използват приложения, чрез които предоставят данни за напредъка ви по време на спортуване и следят за цялостното ви здраве. На пазара се предлагат модели смарт часовници, които могат да анализират над 15 вида спортове както на закрито, така и на открито. Докато сте във фитнес залата, в басейна или спортувате на открито, умните часовници следят пулса, температурата на тялото и сатурацията и ви предупреждават при промяна на стойностите. Освен това следят за скоростта, с която тренирате, изчисляват изразходените калории, отчитат нивата на стрес, измерват изминатите разстояния или дължини (при джогинг и плуване) и ви дават обратна връзка. Това ви помага да разберете по-добре навиците си, да видите напредъка си, да си поставите нови цели и най-важното – да следите физическото си състояние.

Мониторинг на съня

Голяма част от по-новите модели смарт часовници разполагат с функции, чрез които могат да определят нивото и качеството на съня. Те разполагат със сензори за отчитане на сърдечния ритъм, жироскоп и акселерометър, чрез които отчитат по колко часа спите дълбоко и какво е качеството на съня. Тази функция ви позволява да разберете какъв е вашият модел на сън и да подобрите качеството си на спане.

часовник-PR-3

Все още ли мислите, че смарт часовниците са просто часовници? Едва ли. Разбира се, ако просто закупите подобен часовник (защото е модерен в момента) това няма да ви помогне да влезете във форма.

Но ако търсите помощник и личен треньор, който да ви стимулира да тренирате по-здраво и който да ви помага да се грижите по-добре за здравето, тогава е време да разгледате смарт часовниците, които се предлагат в търговската мрежа.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари