IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във форма през есента: Менюто на Ванеса Хъджинс

18 октомври 2021 12 30

Актрисата слуша тялото си и внимава какво яде

Снимка: Getty Images

Ванеса Хъджинс е една от звездите в Холивуд, която израства под светлината на прожекторите. Превърнала се в любимка на милиони, благодарение на участието си в поредицата „Училищен мюзикъл“, актрисата много добре знае какво значи да бъдеш преследван по улиците от фенове и папараци, личният ти живот да бъде разискван на първа страница в списания и вестници и всяка твоя дума да бъде внимателно изследвана и коментирана.

Постепенно Хъджинс започва да излиза от образа на гимназистката Габриела и доказва таланта си във филми като Spring Breakers, Journey 2: The Mysterious Island, Beastly и много други. На 12 ноември ще излезе и поредният ѝ проект – Tick, Tick... Boom, където ще си партнира с Андрю Гарфилд. Мюзикълът е режисиран от Лин-Мануел Миранда и разказва за композитора Джонатан Ларсон, който създава музикалния филм Rent. Ванеса играе Кареса – певица в мюзикъла. „Чудесно е да бъда част от наследството на Джонатан Ларсон“, казва тя пред Shape. През 2019 година актрисата участва в Rent: Live. Допълва, че за нея е чест да покаже историята на зрителите по целия свят.

Но Хъджинс не се ограничава само до Холивуд. Тя се е превърнала и в успешна бизнес дама, като през май пуска на пазара Caliwater – хидратираща вода от кактус, която е богата на антиоксиданти. Ванеса споделя, че не обича да пие обикновена вода и дори е припадала два пъти от дехидратация и затова е решила да направи своя собствена. През юни пък, заедно с Мадисън Биър, актрисата създава и козметична линия. „Горда съм, че имам компании, в които вярвам и които искам да споделя с всички. Работата по тях е забавна, позволява ми да се развивам в креативен аспект и да не завися от следващата работа“, споделя звездата.

Постепенно Ванеса започва да разбира как да балансира всичките си ангажименти и в същото време да поддържа и добра форма. Въпреки натоварения си график, актрисата намира начин да ходи на фитнес и да се храни правилно. Това ѝ помага да приеме себе си и да започне да изгражда по-голяма увереност. „Когато най-накрая спреш да потискаш характера си, тогава можеш да покориш света“.

В последните месеци Хъджинс говори открито за здравословното си приключение – от подобряване на фитнес режима си до експериментирането с нови храни. Тя балансира няколко различни стилове диети, включвайки ястията, които обича и които подкрепят тялото ѝ. Ванеса казва, че редува кето диета и периодично гладуване. „Смятам, че това е рецептата, която работи за мен“, казва тя пред списание People.

Ето какво е менюто на Ванеса Хъджинс

Закуска

Ванеса се концентрира върху храни, които не са обработени и които нямат химикали. Тя казва, че избягва съставки, които не може да произнесе и избира само продукти, които са чисти и истински. Освен това актрисата избягва и месото. „Преди бях момичето, което яде бекон на закуска всяка сутрин. Но това, през което животните трябва да преминат, е изключително нехуманно. Това не е система, която искам да подкрепям“, казва тя пред Women's Health.

Сега закуската на Хъджинс се състои предимно от авокадо, веганска наденица и филия здравословен хляб. В други сутрини тя залага на антиоксидантно смути, пълно с акай, боровинки, банан и кокосово масло.

Обяд

„Ям две големи ястия на ден, вместо три“, казва Ванеса пред Shape. Това означава, че обядът често се пропуска. Вместо това актрисата си взима някой любим плод или междинна закуска, с която да поддържа енергията си.

Междинна закуска

Когато гладува, актрисата организира храненията си между обяд и 18:00. „Периодичното гладуване е супер, защото когато го правя, се чувствам по-силна в тренировките“, казва тя. Допълва, че първите две седмици е било истинско мъчение, но нещата се нормализират след това. Чрез периодичното гладуване Ванеса споделя, че яде каквото си поиска в допустимите часове и по този начин се зарежда с нужните хранителни стойности.

Другата диета, която звездата следва, е кето. „Ако имате правилните съставки, които да ви улеснят в спазването на режима, смятам, че той е чудесен“, казва тя. Любимото ѝ нещо в този хранителен план е бадемовото масло.

Вечеря

„Вечерята зависи от настроението ми. Позволявам си да ям каквото искам. Ако искам да си направя голяма купа със спагети и да си сипя една чаша вино, това правя“, казва Хъджинс. Разбира се, това не е менюто всяка вечер, а понякога спагетите са заменени от салата, тако или пица.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари