IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ванеса Хъджинс ще лекува кожата ви, базирайки се на ДНК-то ви

28 юни 2021 09 00

Актрисата пусна на пазара своя козметична линия заедно с певицата Мадисън Биър

Снимка: Getty

През последните години множество звезди решиха да се разраснат и да започнат някакъв страничен бизнес. Най-често те се впускаха в козметичната индустрия, позволявайки на феновете си да се докоснат до рутинната им грижа за кожа и красота. Модата се разпростря още повече по време на пандемията, когато Холивуд и музикалните сцени бяха затворени. 

Сега Ванеса Хъджинс също се впуска приключението на козметичната индустрия, като със себе си взима интересен партньор. Всички си мислехме, че ако актрисата ще си партнира с някого относно важен проект, това ще бъда човек от близкото й обркъжение, с когото често споделя снимки и ходи на почивки. Веднага в ума ни изскача името на Ашли Тисдейл, но случаят сега не е такъв. 

Вместо с Тисдейл, Ванеса си партнира с певицата Мадисън Биър и интернет пространството все още не може да си обърне ума как така двете се познават толкова добре, че решават да започнат бизнес. Всъщност Биър е добра приятелка с по-малката сестра на Хъджинс - Стела - като по този начин двете звезди често се засичат. Все пак връзката ми не се задълбочава чак толкова много, преди да започнат да споделят за проблемите си с кожата. 

22-годишната Мадисън се сблъсква с акнето преди четири години, като всичките й опити да се справи с него се провалят. Отчаяна, тъжна и уморена, певицата искала да намери нещо, каквото и да е било, с което да се победи проблемите си. Хъджинс, от друга страна, е започнала сериозно да се притеснява за кожата си, когато осъзнала, че вече не е на 25 години. 

"Когато навърших 30 и започнах да виждам неща по лицето си, които ги нямаше преди, наистина започнах да се замислям как по-добре да се грижа за себе си", казва Ванеса пред Allure. Тя добавя, че не просто е искала да използва козметични продукти, а е искала да знае точно какво да сложи върху кожаа си, за да се справи с проблемите и да запази гладкостта си. 

Въпреки че Хъджинс и Биър имат различни неприятности с кожата, те взаимно са мразели грешките, които идват с намирането на правилните продукти и лечения. "И двете сме похарчили толкова много пари и сме били разочаровани от всичките си опити, които в крайна сметка правеха обратното на това, което искахме", казва Хъджинс. По време на разговорите си миналата година те обсъждат какви козметични продукти биха искали да има на пазара и тогава им хрумва идеята да ги създадат сами. С помощта на дерматолога Карън Кагха, Ванеса и Мадисън стартират своята марка "Know Beauty", която беше пусната на 22 юни. 

За разлика от типичната ви марка за грижа за кожата, "Know Beauty" използва елемент на науката, за да подбере по-добре правилните продукти за вас и вашите проблеми. Тук е включена и ДНК-то на всеки човек, който иска да се сдобие с по-хубава кожа. 

За да ви помогне да разберете кожата си на генетично ниво "Know Beauty" изследва 46 хромозоми, свързани със седем фактора, които определят хиперпигментация, качество на колагена, еластичност на кожата, слънцезащита, антиоксидантна защита, чувствителност на кожата и гликация, която е основната причина за фините линии, бръчки, сухота и дори акне. 

За да се включите в теста, ще трябва да намажете бузата си с инструментите, които "Know Beauty" ще ви изпрати. Оттам марката ще ви подготви доклад за съставките и леченията, които смята, че ще подобрят кожата ви въз основа на това, към което тя е генетично податлива. 

Как точно работи?

Натрийте и изпратете.

Започвате с вземането на много проста проба ДНК, използвайки комплект тампони, с които да натриете бузата си. Вашата ДНК се анализира в седем основни категории, които работят за предсказване на здравето на кожата ви. 

Качество на колагена: Знаете ли, че колагенът представлява 75% от сухото тегло на кожата? Генитичната предразположеност на индивида може да играе голяма роля за определеня на скоростта както на производството, така и на разграждането. 

Еластичност на кожата: Мислете за това като за твърда и гъвкава категория. 

Гликация: Фини линии и бръчки. Гликацията е водещата причина за ускореното стареене, като причинява сухота, бръчки, розацея и акне. 

UV лъчи: Слънчевите UV лъчи са най-известната причина за преждевременно стареене. 

Хиперпигментация: Меланинът помага да предпазите кожата си от ултравиолетовите лъчи, но излагането на слънце може да накара кожата ви да произвежда повече меланин в опит да се защити, което води до хиперпигментация. 

Антиоксидантна защита: Антиоксидантите помагат да се разграждат вредните ефекти на свободните радикали, за да защитите кожата си.

Кожна чувствителност: Чувствителността може да бъде причинена от различни фактори като тъкани, замърсяване и промени в климата. Тестът може да идентифицира чувствителността на вашата кожа и да ви помогне да въведете нови продукти. 

Време за въпроси

Потребителите попълват кратък тест за диагностициране, базиран на начина им на живот и други околни фактори, които могат да нарушат здравето на кожата им. Пробата от ДНК-то и резултатите от теста ще помогнат за по-правилната диагноза. 

Резултатът

От "Know Beauty" ще ви изпратят рутина за грижа за кожата, базирана на резултатите. Може да си закупите всички продукти онлайн или от търговската мрежа, като марката включва почистващи средства, серуми, кремове, маски и овлажнители. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари