IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Четирите тайни на Доли Партън против стареене

8 юни 2021 10 30

Прави нещо, което дори и дерматолозите не препоръчват

Снимка: БГНЕС

След десетилетия под светлината на прожекторите, безброй хитове и концерти, ще си помислите, че Доли Партън изглежда като всяка обикновена стара дама. И все пак, на 75 години звездата сякаш навлиза в най-добрите си години. Но не мислете, че всичко това се дължи на късметлийски гени. Всъщност Доли много добре знае как да се грижи за кожата си и отделя специално внимание на рутината си.

„Аз не съм естествено красива. Ако искам да изглеждам добре, трябва да се потрудя“, казва тя пред Southern Livinig. Признава, че започва да носи грим още от малка и преди е използвала различни плодове за червило и изгоряла кибритена клечка за създаването на очна линия. Отгледана по стереотипите на Петдесятната църква, на Доли не ѝ е било позволено да носи грим докато не порасне, защото това се смятало за греховно. „Затова трябваше да се крия, когато се гримирам и след това бързо да се изтрия преди някой да ме хване“, пише звездата в мемоарите си.

Освен че споделя за начина си на гримиране, Партън разкрива и част от своите тайни за грижа за кожата и против стареене.

1. Мие лицето си само сутрин

На въпроса на The New York Times дали има някакви съвети за грижа за кожата при пътуване, Доли казва, че почиства лицето си само сутрин. Противно на препоръките на много дерматолози, Партън спи с грим, казвайки, че никога не знаеш какво ще се случи през нощта. Според нея, във всеки един момент може да бъдеш изненадан и трябва да си подготвен.

2. Обича само два козметични продукта

Доли признава, че опитва почти всички нови неща, които излизат на пазара, но все още не е намерила това, което да замени двата ѝ любими продукта. Звездата никога не остава без вазелин и кърпички за премахване на грим.

Последните ги използва само сутрин, за да почисти лицето си, като чрез тях оставя достатъчно минерално масло върху кожата си. Според нея, това помага и за овлажняване на лицето през нощта. Партън смята, че има красива кожа за възрастта си и отдава това на минералните масла и бекона.

3. Гримът – най-важното нещо

В интервю за Belfast Telegraph Доли признава, че първото нещо, което прави след закуска, е да се гримира и да оправи косата си. Независимо дали си стои у дома, или ще излиза навън, визията ѝ трябва да бъде перфектна. Благодарение на тренировките по красота, които е започнала още от малка, Партън успява да се гримира само за 15 минути.

4. Ботокс

„Благодарение на ботокса и филърите, както и на работата, която аз върша през годините, лицето ми почти се поддържа само“, казва певицата. Добавя, че гледа на себе си като на изложбено куче – трябва да бъде постоянно подстригана, поддържана и в добра форма. Ако види нещо, което виси или не изглежда добре, Партън веднага се насочва към козметичния салон или си записва час при пластичния хирург.

„Хората винаги ми казват, че изглеждам щастлива, а аз отговарям, че това е от ботокса. Добро осветление, добър грим и добри лекари – това е моята тайна“, казва Доли пред The Today Show.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари