IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доли Партън помогнала за създаването на ваксина срещу коронавируса

19 ноември 2020 08 40

Звездата дари 1 млн. долара преди седем месеца

Снимка: БГНЕС

Доли Партън ни дава още една причина, за да я смятаме за икона на своето време.

Преди седем месеца 74-годишната кънтри изпълнителка обяви, че дарява 1 млн. долара на медицинския център в университета Вандербилт, за да може учените там да започнат проучвания за създаването на ваксина срещу коронавируса. Сега Партън има възможност да научи как точно тези средства са помогнали на екипа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

В понеделник, 16 ноември, медиците от университета съобщиха, че тяхната ваксина „Moderna“ има 94,5% ефект. След като това стана ясно, потребители в социалните мрежи се разтърсиха и разбраха, че Доли Партън е един от основните „виновници“ за успеха. Според списъка, нейният фонд за набиране на средства е оказал голяма подкрепа на екипа.

Лекари от цял свят изразиха благодарност към певицата, като д-р Джейсън Киндрчук заяви, че „Доли Партън е героят на годината“. Партън, която първа сподели за дарението си през април месец, сега обсъди и успеха на лекарите. В епизод от предаването „Today“ тя каза, че с дарението си просто е искала да помогне и се е надявала всичко да приключи скоро.

„Очевидно нещата вървят добре и се надявам скоро да имаме лек. Щастлива съм, че съм помогнала на някого“.

Екипът на „Moderna“ не е единственият, който търси ваксина срещу коронавируса. По-рано този месец, изпълнителният директор на „Pfizer“ заяви, че техният лек е показал 90% ефективност за предотвратяване на COVID-19. В изследването са били включени хора, които преди това не са били заразени с вируса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари