IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото модно поколение: Как Кая Гербер се грижи за кожата си

4 юни 2021 16 30

Дъщерята на Синди Крауфорд направи първата си самостоятелна корица за Vogue

Снимка: Getty

Кая Гербер е име, което е познато на всеки човек в модната индустрия. Като дъщеря на един от първите супермодели в света – Синди Крауфорд, тя получава дизайнерско внимание още от малка и не беше изненада за никого, когато реши да се занимава професионално с мода. 19-годишната красавица от няколко години вече гордо се разхожда по подиума, дефилирайки за известни марки, както и участва в редица реклами.

Сега Кая се сдобива и с първата си соло корица на американския Vogue, а заедно с нея дойде и специално видео, в което тя разказва за това как се грижи за кожата си. В него Гербер разкрива и за продукта, без който дори и майка ѝ не излиза от дома си.

Ежедневната рутина на 19-годишната моделка започва с почистване на лицето. Уверявайки се, че косата ѝ е достатъчно прибрана, Гербер започва нежно да масажира кожата, нанасяйки почистващо средство със съдържание на спанак и кейл. Въпреки че прави само едно почистване във видеото, Кая разяснява на феновете, че процедурата се повтаря няколко пъти, когато носи грим.

Взимайки си почивка от почистващия процес, моделката обяснява защо е започнала да обръща повече внимание на кожата си. „Много съм благодарна за годината, в която успях да си почина, защото тогава имах възможността да променя грижата за кожата и да намеря това, което ми върши работа“, казва тя във видеото. Подобрената версия включва тонер, с който Гербер е заменила ексфолирането, както и продукт с ниацинамид, който, според нея, е спасил кожата ѝ.

За тези, които не са запознати, ниацинамидът е форма на витамин В3, която е доста популярна сред много продукти за грижа за кожата. Дерматологът Алисия Залка казва пред InStyle, че съставката може значително да подобри цялостния ви тен. Според нея, друг положителен ефект е намаляването на признаците на стареене. По-високите дози на локален ниацинамид, като 10%, могат да помогнат при акне, при подобряване на външния вид на порите и намаляване на зачервяването.

Дори и с многото предимства на ниацинамида, потребителите, които го използват за първи път, и тези с чувствителна кожа трябва първо да тестват продукта върху малка част на кожата. В някои случаи съставката може да причини зачервяване, парене или лек сърбеж.

Що се отнася до останалите продукти в режима на Кая, за някои от тях научава от известната си майка. Гербер казва, че е прекарала голяма част от детството си, гледайки как Крауфорд се грижи за визията си. Тогава тя разбира някои от най-надеждните тайни за красота на супермодела, включително ежедневното използване на слънцезащитни продукти. Кая напомня на феновете си, че трябва да поставят крем и овлажнител върху цялото лице и деколтето, за да предотвратят преждевременно стареене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари