IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Петте тайни на Джулиан Мур против стареене

7 юни 2021 14 30

Има храна, която никога не яде преди важни събития

Снимка: БГНЕС

След дълго отсъствие, Джулиан Мур се завръща на екран, прегръщайки тъмната си страна в новия минисериал Lisey's Story на Стивън Кинг. Тя също така излиза от 2020 година с няколко нови навика. „Това, което искам да кажа е, че най-накрая всички ние се завръщаме към нормалното“, казва актрисата в предаването Live with Kelly and Ryan.

По време на интервюто Мур разкри няколко тайни от ежедневието си. Разказва, че никога не носи грим, освен когато се появява по телевизията. Макар на 3 декември 2020 година да навърши 60 години, актрисата все още изглежда зашеметяващо и много често хората се изненадват, когато научат истинската ѝ възраст. Неостаряващата ѝ визия се дължи на няколко трика в грижата за кожата, които Мур спазва.

Интересното е, че Джулиан толкова сериозно се отнася към стареенето на кожата, че дори не седи навън в ресторантите. Причината е, че иска да се предпази възможно най-много от увреждането на UV лъчите.

Ето още няколко трика, с които Джулиан Мур поддържа кожата си във върхова форма

1. Не пропуска слънцезащитата

Като всяка добра холивудска звезда, Джулиан е заклет фен на слънцезащитните продукти. Според нея, това е най-важното нещо, което всеки от нас трябва да притежава, а тя самата го използва от 23-годишна. Актрисата няма любима марка, като единственото правило е кремът да бъде с висок фактор.

„Слагам слънцезащитния крем и гледам да стоя далеч от слънцето. Това е“, казва тя. Допълва, че се разхожда само по късните часове на деня или пък избира сенчестата страна на улицата. Макар да изглежда доста трудно за спазване, Мур споделя, че постепенно е свикнала с тези правила и дори вече е развила непоносимост към слънцето.

Външните маси на ресторанта също не са по вкуса на актрисата. „Няма начин да седна там. Все едно се печеш на пещ. Освен това в Ню Йорк постоянно има трафик и цялата мръсотия попада в храната ви“, казва тя пред The Cut. Именно затова тя предпочита вътрешна маса, за да бъде спокойна както за ястието, така и за кожата си.

2. Без суши преди важни събития

Преди да се появи на червения килим, Джулиан избягва храни с високо съдържание на натрий. Причината е, че лицето ѝ се подува и не може да спадне навреме за снимките. Според дерматолози, това не е просто прищявка на холивудска звезда, а наистина доказан факт. Те твърдят, че храни с високо съдържание на натрий могат да доведат до подпухналост.

3. Не пропуска грижата за кожата

Това, което Мур винаги прави, е да мие лицето си всеки ден независимо от това колко е изморена или колко късно се е прибрала. След това слага околоочен крем, овлажнител и си ляга. „Обичам и да ексфолирам лицето си. Винаги използвам специални кърпи, за да почистя кожата си вечер“, казва тя пред New Beauty.

Актрисата често смесва различни масла и кремове, за да постигне максимална хидратация. Обича да използва кремове против стареене, които помагат на кожата да се възстанови от тежкия работен ден. Не забравя и за крема за очи, който в нейния случай съдържа авокадо.

4. Правилните продукти

Звездата много добре знае кои съставки помагат на кожата ѝ и се придържа само към тях. Експерти съветват да следвате този метод, тъй като това е много важно за правилната грижа за кожата. Опитайте се да разберете кои точно продукти са подходящи за вас и ги включете в рутината си. По този начин ще постигнете резултата, който желаете.

В случая на Мур, алфа-хидроксите киселини работят наистина добре за кожата ни, но актрисата трябва да стои далеч от ретиноидите, защото те са твърде силни за нея.

5. Процедури за лице

Джулиан Мур е една от звездите в Холивуд, които се доверяват на естетика Йоана Варгас. Актрисата се подлага на няколко процедури, включително микроток за лице. „Този метод ми позволява да отпочина и да се чувствам добре както физически, така и психически“, казва Мур пред The Cut.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари