IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Миранда Кер за чиста и красива кожа

31 май 2021 16 30

Моделката спазва стриктна рутина сутрин и вечер

Снимка: БГНЕС

Миранда Кер познава чистата красота. Години преди други известни личности да проповядват значението на холистичния начин на живот и да промотират козметични продукти, които съдържат само естествени съставки, Кер работеше усърдно в лабораторията върху своята марка Kora Organics. Оттогава линията се превърна в един от лидерите в тенденцията за чиста красота.

„Тъй като кожата е най-големият ни орган, трябва да бъдем особено наясно относно това, което поставяме върху нея“, казва моделката пред Glamour. Освен че не използва никакви химически съставки, линията на Кер е биологично сертифицирана, което уверява клиентите, че производственият процес и съставките отговарят на определението „чиста козметика“. Според Миранда, при използването на сертифицирана органична съставка, вие получавате до 60% повече антиоксиданти в сравнение с неорганичните съставки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miranda (@mirandakerr)

За Кер грижата за кожата е цялостно преживяване и точно това тя иска да отразяват и собствените ѝ продукти. Освен че всичко се филтрира през кристали розов кварц по време на производствения процес, всяка опаковка съдържа положителен абзац относно любовта и блаженството. „Много проучвания доказват, че всяка мисъл има ефект върху самите нас. Именно затова искам да напомня на всеки потребител, че е важен и трябва да обича себе си“, допълва Миранда.

Що се отнася до собствената ѝ кожа, моделката казва, че последователността е в основата на всичко. „Най-важното е да откриете кои продукти работят за вас и ще ви помогнат да постигнете нужните резултати“, съветва звездата. За щастие на феновете си, тя споделя своята рутинна грижа и какви продукти използва сутрин и вечер.

Как Миранда Кер се сдобива с красива и чиста кожа?

Сутринта Кер използва пенещ се почистващ продукт, който не изсушава и не дразни кожата. По този начин тя успява да постигне нужното изчистване, което позволява на останалите продукти да проникнат по-добре. След това е време за изсветляваща и ексфолираща маска за лице от куркума, последвана от цитрусов мист за лице. След всичко това се нанася серум с витамин С, който подпомага борбата с пигментацията и заличаването на фините линии.

Зоната около очите е следващото място за третиране. Там Кер поставя масло за очи, а след това прилага и масло за лице, което е чудесно за подхранване на кожата. Всичко това се масажира с плочка от розов кварц, като по този начин Миранда се бори с подпухналостта и в същото време тонизира кожата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miranda (@mirandakerr)

Вечерта козметичните продукти са доста по-малко в сравнение със сутринта. Преди лягане Кер използва крем за почистване и успокояващ лавандулов мист, който също пръска и върху възглавницата си. После идва ред на възстановяващ серум, околоочно масло и маска за лице преди лягане.

Продуктът, който Миранда използва сутрин и вечер, е нежно почистващо масло с гъби. В него се съдържа и сок от листата на алое вера, както и сребърна ушна гъба. Според звездата, гъбата работи подобно на хиалуронова киселина, за да свърже влагата с кожата. Освен че прави кожата ви гладка и хидратирана, маслото с гъби лесно премахва грима вечер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miranda (@mirandakerr)

Както всяка звезда, Кер също се подлага на козметични процедури. Тя обаче не залага на пластични операции или филъри, а просто се фокусира върху грижата за кожата. Признава, че у дома има машина за микродермабразио и машина за кислород, но скоро не ги е използвала. Тайната ѝ се крие в маската с куркурма и маслото за лице, които служат за професионално почистване на лицето.

Маската с куркума е изсветляваща и ексфолираща, а Кер я оставя да подейства докато мие косата си под душа. Ако искате да я оставите за по-дълго време, маската може да се превърне и в детоксикиращ продукт, който да премахне всички примеси в кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари