IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джулиан Мур, Сара Полсън и Кристен Бел застават срещу расизма

12 юни 2020 10 40

Новата кампания #ITakeResponsibility се появи в социалните мрежи

Снимка: БГНЕС

Звездите отново обединяват сили, за да застанат срещу расизма и да покажат своята подкрепа към афроамериканската общност по света. Този път се създаде кампанията #ITakeResponsibility (поемам отговорност), която е създадена с партньорството на организацията NAACP, бореща се за правата на чернокожите. 

Фокусът на кампанията попада върху бели знаменитости, сред които са Джулиан Мур, Кристен Бел, Сара Полсън, Джъстин Теру, Бетани Джой Ленц и други. Всички те са записали кратки видеа, които са обединени в един голям клип. Звездите „поемат отговорност“ за предишни свои действия, с които са показали неглижиране на расизма и не са се застъпили за афроамериканците и техните права.

Бел пое отговорност „за всеки път, когато е било по-лесно да игнорира, вместо да нарече проблема с истинското му име“, а Теру пък се извини за „всяка не толкова смешна шега и всеки нечестен стереотип“. Актрисата Брайс Хауърд пое отговорност за всеки път, когато се е опитала да оправдае полицейското насилие или е извръщала поглед настрани. 

„Поемам отговорност. Чернокожите са убивани по улиците. В домовете им. Те са нашите братя и сестри“, казва Мур, а колежката ѝ Пайпър Перабо допълва, че това са нашите приятели, нашите семейства. „Не искаме да гледаме как умират. Вече не стоим настрана. Достатъчно“. Във видеото останалите звезди обещават, че повече няма да останат безмълвни и ще се опитат да решат проблема с расизма.

Актьорът Арън Пол поиска справедливост за всеки убит чернокож и заяви, че „полицаите, които убиват трябва да бъдат съдени. Те са убийци. Можем да обърнем течението. Време е. Време е да поемем отговорност. Изправете се срещу омразата. Излезте и вземете нещата в свои ръце“. През последните седмици много от известните личности изразиха подкрепата си към чернокожите и техните права.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kristen bell (@kristenanniebell) on

На 4 юни Кристен Бел обеща, че ще научи двете си дъщери да уважават всеки и да не бъдат расисти. „Показах им какво се случва сега, защото смятам, че те разбират много повече, отколкото си мислим“, казва тя. Актрисата допълни, че е показала на момичетата какво е отношението на полицията към белите и черните. 

„Няма да отглеждам расисти. Няма. Ще говоря с тях по тази тема винаги“, обеща Кристен. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари