IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 калории по-малко на ден

2 април 2014 08 55

Здравословно отслабване по напълно естествен за организма начин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Загубата на тегло не е някакво чудо – тя просто изисква малко здрав разум и последователност. Здравословното хранене помага неусетно да премахнеш тези сто калории повече на ден.

През пролетта природата се обновява. Да обновим и ние себе си.

Можем да направим малко, но тази малка крачка всеки ден ще ни отведе далече. Да направим още днес първата крачка и да започнем да консумираме само сто килокалории на ден по-малко от тези, които ни трябват.

Колко е това?

Енергийният еквивалент на един килограм мастна тъкан са 7000 килокалории. Всеки ден сто калории по-малко е половин килограм по-малко от нашите тлъстинки за един месец.

Струва ви се малко? Но това са шест килограма по-малко за година. Без мъчителни диети. Без гладуване. Здравословно отслабване по напълно естествен за организма начин.

Ако ядете по-малко, отколкото трябва, вие губите тегло. Но внимавайте. Ако го направите прекалено бързо и рязко, тялото ви ще се опита да се адаптира. В края на краищата то мисли, че умирате от глад и се опитва да ви държи жив! Това води до забавяне на горенето на калории. Тялото ви ще започне да произвежда по-малко топлина, започвате да се чувствате слаб, със забавени реакции или разсеян – това са все странични ефекти от борбата на вашето тяло да спести енергия. И ако положението стане достатъчно лошо, тялото ви ще започне да изпомпва хормоните на стреса, които правят премахването на мазнините още по-трудно! Затова диетите често могат да имат обратен ефект, ако се правят погрешно.

Какво представляват 100 калории по-малко на ден?

В рамките на един здравословен и балансиран режим на хранене, жените имат нужда средно от 2000 ккал, а мъжете – средно от 2500 ккал.

A груба ориентация за това как вашите изисквания на енергия може да се разпределят за деня е както следва :

Закуска: 20% (една пета от вашия прием на енергия)

Обяд: 30% (около една трета от вашия прием на енергия)

Вечеря : 30% (около една трета от вашия прием на енергия)

Напитки и закуски : 20% (една пета от вашия прием на енергия)

Както можете да видите, всякакви напитки или закуска се прибавя към дневния прием. Ако ядете повече за закуска, обед или вечеря, може да се наложи да се откажете от някои от другите хапвания през деня.

100 килокалории представляват само 5% от ежедневния референтен прием на една жена (4 % за мъжете) Не вярвайте на чудеса. Всичко е въпрос на здрав разум и желание.

Има толкова много чудотворни формули за отслабване, хапчета и диети, че е трудно човек да опита всички. Пък и можем ли да прекараме целия си живот на диета? Затова, най-добрият съвет е да се върнем към здравословния начин на живот и към добре познатите основи!

От какво трябва да се откажем? Това са само две-три квадратчета шоколад. Част от шоколадова вафла. Парченце мазна баничка. Три обикновени бисквити. Четвъртинка от парчето торта. Дресингът на салатата.

От всичко, което е пълно с калории, а не носи никаква полза за организма ни. Малко е, но е първата крачка към успеха.

Какво още може да направите – да бягате в парка в продължение на 15 минути, за да изгорите 100 калории или да направите една разходка с кучето си в продължение на 30 минути.

Или трябва да намалите приема на храна, или да изгаряте калории с движение. Ако не правите нищо повече от това да премахнете тези 100 калории от вашата диета, вие ще отслабнете с 6 килограма за една година.

Повечето хора, които наддават на тегло правят точно обратното. Те бавно добавят все повече калории на ден и така неусетно трупат килограми . Загубата на тегло не е някакво чудо – тя просто изисква малко здрав разум и последователност. Здравословното хранене прави точно това, помага ти неусетно да премахнеш тези сто калории повече на ден.

Истината е, че здравословният начин на живот, който включва физически упражнения и правилно хранене е единственият правилен път за постигане на твоята цел. Да направим големи промени не е непременно най-добрият начин да отслабнете. В действителност, малки, постоянни промени могат да подобрят вашия дългосрочен контрол на теглото. Това е и целта на кампанията 100 калории по-малко на ден.

Да поставим началото и всички заедно да се уверим, че премахването на 100 калории на ден не е непреодолимо усилие, а успеем ли да превърнем в навик 8-те предизвикателства, които сме подготвили, пътят към успех е сигурен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Така е, дългосрочно погледнато не е малко и си струва да спазва човек хифиена на хранене. Лощото е, че жените се сещаме винаги в последния момент, че имаме 6 кила за сваляне (промерно), когато след 4-5 седмици ще ходим на море или балът е след месец. В такива случаи разумните диети не вършат работа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
не знам как ще се справя с изчисленията, обаче...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар