fallback

Трапеза: За или против сьомгата?

18 October 2016 07:40

Диетолозите разделени за хранителните качества на рибата

Снимка: Reuters

През последните седмици все повече се засилва дискусията за качествата на една от скъпите риби – сьомгата. Едни я отричат категорично, а други възхваляват ползите от нея.

Според френски журналисти точно сьомгата е най-токсичната храна на света. Според диетолога проф. Донка Байкова, много важно било откъде е рибата.

По думите ѝ, сьомгата е много полезна, белтъчна храна, богата на омега-3 мастни киселини, но е и много мазна храна. 100 грама сьомга съдържа около 200 калории, която е с богато мастно и водно съдържание.

Автор на статията:
Александър Попов
Сподели
токсини омега-3 мастни киселини сьомга
0 коментара
fallback