IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 храни, които засилват романтиката

6 февруари 2017 12 40

Какво да изберем за романтичната вечер?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не можем да живеем без храна, а също така и без любов. Ако консумираме правилните храни обаче, това може да бъде от полза за романтичния ни живот по различни начини – кожата засиява, може да се подобри и кръвообращението, а също така ни изпълва с щастие и енергия. Ето кои храни могат да са от полза...

1. Боровинки

Тези горски плодове съдържат проантоцианидини – вещества, за които се смята, че поддържат гъвкавостта на кръвоносните съдове, което подобрява и кръвообращението в целия организъм, в това число и в областта на половите органи.

2. Банани

Любимите жълти плодове на мнозина са с богато съдържание на хранителни вещества, които могат да спомогнат синтеза на полови хормони. В бананите има още ензими и минерали, повишаващи мъжкото либидо, а също така регулират секрецията на серотонин, на който се дължи чувството на еуфория след секс.

3. Босилек

Босилекът се счита за афродизиак от векове насам. В листата му има голямо разнообразие от хранителни вещества, които повишават либидото и също така са богат източник на витамините А, C, както и на магнезий и калий.

4. Червено вино

Благодарение на антиоксидантите, които се съдържат в него, червеното вино може не само да ни подмлади, но и да увеличи сексуалното желание. Изследователи твърдят, че жените, които редовно консумират чаша червено вино, имат по-високи нива на либидото. Освен това, флавоноидите в тази напитка, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания. Разбира се, консумацията му трябва да бъде умерена.

5. Черен шоколад

Той също изобилства от антиоксиданти, които подпомагат както цялостното здраве, така и сексуалното. Консумацията на лакомството се свързва и с „включване“ на центровете за удоволствие в мозъка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари