fallback

Трябва ли да спрем да дъвчем дъвка и да ядем хляб?

21 February 2017 09:20

Хранителна добавка ни прави податливи към инфекции

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Дъвченето на дъвка и консумацията на хляб може да се окажат вредни за здравето. Специалисти твърдят, че дългосрочното излагане на някои популярни хранителни добавки повишава податливостта на организма към инфекции.

Титановият диоксид, който се открива в различни храни като Е17, уврежда клетъчните структури в червата. Това не просто позволява на вредните бактерии да попаднат в храносмилателната система, но и пречи на усвояването на някои хранителни вещества.

Автор на статията:
Анна Дантева
Сподели Изпрати в Messenger
инфекции паста за зъби дъвка
0 коментара
fallback