IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депресия – да я изгоним с йога (ВИДЕО)

29 септември 2017 07 40

Инструктор съветва как да се спасим от мрачното настроение

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Как да се справим с есенната депресия? Истината е, че всичко зависи от нас самите. Нагласата, с която се събуждаме сутрин определя как ще протече нашият ден, категоричен бе хранителният консултант и инструктор по йога Яна Данаилова в студиото на „България сутрин“.

„Не можем да живеем месеци наред, чакайки пролетта. Ние не сме мечки и не спим зимен сън. А за да сме свежи, тонизирани и да бликаме от енергия дори през студената част на годината, ни помагат хубавата храна и йогата“, каза още Яна.

Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че йогата е много полезна и можем да я практикуваме още преди да сме станали от леглото сутрин.

„Хубаво е да раздвижим пръстите на краката и ръцете, след това и гръбначния стълб, тъй като по този начин тялото се събужда“, каза тя и демонстрира няколко упражнения.

След като приключим с тази част е добре да отделим време и за дихателни упражнения. Често дишаме само с гърдите си и на практика не използваме капацитета на белия си дроб, което пък от своя страна означава по-малко кислород за организма, допълни още Яна Данаилова.

Тя съветва да практикуваме самомасаж като започнем от ръцете, след това преминем на ушите, където има много енергийни центрове, които могат да ни освободят от стреса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари