IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодиите: Какво е вашето здраве?

3 август 2018 14 20

Болести според зодиакалния знак

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Освен че астрологията може да разкрие много аспекти от нашия характер и поведение, тя има и косвено влияние и върху нашето здравословно състояние. Прочетете, за да разберете повече как точно вашият зодиакален знак се отразява върху вашето здраве.

Овен

Енергичните представители на тази зодия премислят всичко твърде интензивно. Затова те често имат физически проблеми, свързани с черепа. Възможно е да имат напрежение в главата, да страдат от главоболие, от зъбобол, от болки в челюстта и повечето от тези състояния да са причинени от стрес. Намерете начини да се освободите от отрицателните мисли и от негативната енергия, за да избегнете тези заболявания.

Телец

Телецът се управлява от Венера, чиято енергия е свързана с гърлото, челюстта и производството на инсулин в тялото. Това, съчетано с любовта на представителите на тази зодия към вкусните храни, като например сладкишите, трябва да ги накара да се пазят от затлъстяване. Телците трябва да отделят специално внимание на долната част на главата си – сливици, гласни струни, щитовидна жлеза.

Близнаци

Близнаците са символ за двойственост. Затова те често се оплакват от болести, които засягат органи, които са по двойки в тялото ни – крака, ръце, очи, уши. Освен това енергията на Близнаци се свързва с дихателната система. Хората от този знак са податливи и на настинки и на нервни напрежения.

Рак

Ракът е воден знак, а енергията му се свързва с гръдния кош и стомаха. Обърнете специално внимание на корема си, защото той е ваше слабо място. Не забравяйте, че много стомашни проблеми се свързват с негативните емоции, като киселинен рефлукс или лошо храносмилане.

Лъв

Тази зодия е управлявана от Слънцето и елемента „огън“. Логично енергията на Лъв е отговорна за кръвообращението и сърцето – това са слабите места на представителите на този знак. Освен това Лъвовете често страдат от болки в долната част на гърба и трябва да отделят специално време за стречинг.

Дева

Дева е земен знак, чиято енергия се води отговорна също за стомашната област, особено за червата и органите, които са свързани с храносмилането. Представителите на този знак трябва да намират време за релаксация, трябва да се хранят бавно и умно, за да нямат проблеми със стомаха.

Везни

Везни е друг знак, чиято енергия се свързва с храносмилането и по-точно със способността на тялото да абсорбира хранителните вещества от храната. Хората от тозизнак често страдат от запек. Бъбреците и областта около гърба също са уязвими места при Везните.

Скорпион

Енергията на тази страстна и мистериозна зодия се свързва с половите органи и репродуктивната система. При мъжете здравословните проблеми са свързани с простатата, а жените Скорпион могат да имат проблеми, свързани с матката и яйчниците.

Стрелец

Стрелците могат да станат жертва на проблеми със зрението, областта на бедрата и черния дроб. Ако сте от тази зодия, избягвайте консумацията на алкохол, както и на всичко, за което се смята, че уврежда черния дроб. Внимавайте с приема на лекарства. Спортувайте често, за да поддържате тазовата си област силна и здрава.

Козирог

Енергията на Козирог се свързва със скелетната система на тялото, най-вече с областта около коленете. Уверете се, че получавате достатъчно количество калций и правете ежедневни упражнения, за да поддържате краката си здрави. Ходете пеша колкото се може повече.

Водолей

Ръцете и краката се управляват от енергията на Водолей, както и общата гъвкавост на тялото. Уран, управляващата планета на тази зодия, се свързва с кръвообращението и нервната система на тялото. Уверете се, че използвате енергията си правилно – впрегнете я в работа и творчески начинания.

Риби

Рибите се управляват от Нептун, чиято енергия се свързва с нервната система и рефлексите. Опитайте се да превръщате сънищата си в реалност, за да избегнете разочарованията, които могат да се проявят във физическа форма. Вие сте склонни към болка в краката и стъпалата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари