IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мед и джинджифил гонят вирусите

26 септември 2018 10 20

Подсилват имунитета през есента

Източник: IStocphoto

Източник: IStocphoto

Джинджифилът е натурално средство, с което може да се предпазите от досадните настинки, които се появяват с настъпването на есента. Неговите лечебни свойства са познати още от времето на римляните, които го използвали не само за подправка.

В корена има над 15 полезни биоактивни вещества, сред които джинджерол, калий, манган, минерали, флаваноиди, полизахариди, смоли, кверцетин, кемпферол, катехини, рутин, нарингенин, куркумин и други.

Много изследвания доказват, че консумацията на настърган джинджифил или на прах, подсилва имунната система. Той повишава защитните сили на организма. Известен е и със силното си отхрачващо действие, което спомага за по-бързото отделяне на слуз от бронхите и изчистване на дихателните пътища по време на простуда или грип.

храни за

Istock

Комбинацията от мед и джинджифил се смята за още по-мощен имуностимулатор. Медът има антибактериално действие, което гони бацилите надалеч. Ензимите в него стимулират работата на имунната система, която е подложена на изпитание по време на студените месеци, които тепърва започват. Към тях може да се добави и прясно изцеден сок от лимон, в който има голямо количество витамин С.

Как да консумирате мед и джинджифил?

Няколко резенчета от корена могат да се сварят и се подсладят с биопродукта. Чаят може да се пие до три пъти дневно.

Настърганият джинджифил, объркан с няколко лъжички мед е вариантът, който е най-добър за повечето хора (все пак коренът има доста специфичен вкус). Едно парче, голямо колкото показалец, се обелва и настъргва на най-ситната част на рендето. Добавя се мед на вкус, може и няколко лъжици сок от лимон. Сместа се слага в бурканче и се съхранява в хладилник. Консумира се по една лъжичка от нея всеки ден превантивно срещу вируси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари