IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 етерични масла, помагащи при болка в гърба

28 ноември 2018 06 50

Не бързайте с лекарствата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Болките в гърба създават дискомфорт на много хора. Обикновено възрастните се оплакват от тях след като са имали голямо физическо натоварване или времето започне да се разваля. Обикновено намаляват с приемането на медикаменти, но те трябва да са предписани от специалист.

Ако усещате болка в гърба, но не е толкова сериозна или нямате време, за да посетите личния лекар, може да пробвате да я облекчите в домашни условия. Понякога тя може да изчезне от само себе си или да се засили във времето. Прилагането на масаж с някои етерични масла е популярна практика при подобни проблеми. Те имат противовъзпалителен и антиспастичен ефект.

Кои етерични масла са полезни при болки в гърба?

От лавандула – след като попие в кожата, то елиминира спазмите и болката намалява. Този масаж е полезен за намаляване напрежението и възпалението в гърба и други части на тялото. Освен това ароматът му отпуска сетивата.

От лайка – биопродуктът се използва за намаляване на стреса и успокояване на нервите от години, но има и други ползи. То има силни аналгетични и противовъзпалителни свойства.

От джинджифил – коренът е пълен с антиоксиданти, които прочистват организма. Освен това той е силно противогрипно средство. Поради силния му загряващ ефект, маслото от джинджифил помага при болки в гърба и кръста, както и при артрит. Масажът с него се препоръчва след фитнес или дълги маратони, за да може мускулите да се възстановят по-бързо. Може да се комбинира с масло от жожоба или кокосово, за да облекчи неприятното усещане в гърба.

От мента – има успокояващо, охлаждащо и противовъзпалително действие. Помага при масаж на гърба, тъй като бързо намалява болката и същевременно го защитава от възпаление.

От евкалипт – загрява засегнатото място и успокоява болката. Има свойството да облекчава сковаността в гърба и врата в края на натоварения работен ден. Масажът с етеричното масло се използва за освобождаване на напрежението при хора, които работят на компютър и натоварват най-вече гърба и кръста.

Четете още:

Тайландски масаж гони стреса

Кои са ползите от масажа на главата?

4 етерични масла срещу бръчки

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари