Паулина Ченкина е персонален треньор и майка на две деца, която обаче доказва, че бременността и раждането не пречат на активния начин на живот. Тя ражда второто си дете преди около два месеца и вече е с него във фитнеса, за да тренира.

Ченкина споделя, че основната част от нейната тренировка преминава докато малкото ѝ момче спи, но дори и то да се събуди, на нея не ѝ пречи да го носи на ръце и да продължава с упражненията.

„Активно спортувам през последните 10 години и си позволих да бъда в залата до края на седмия месец“, разкри тя пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Паулина Ченкина обаче беше категорична, че първото условие за това е консултацията с лекаря, който наблюдава бременността, точно както е направила и самата тя.

„През първите три месеца е хубаво, ако жената е физически активна, то да е с много внимание. След това към третия месец започнах да тренирам по-усърдно“, добави тя в ефира на „България сутрин“.

Паулина Ченкина обясни, че след самото раждане е хубаво отново да има консултация с медицински лица, за да е наясно жената дали се е възстановила, за да започне отново да посещава фитнеса.

За младата майка на две деца това е втората ѝ активна бременност, но разказа, че при първата е посещавала гимнастика за бременни, но след раждането на по-голямата ѝ дъщеря се е върнала към тренировките към шестия месец.