fallback

Храните, които носят дълголетие. Кои са?

20 March 2019 06:35

Британски специалисти изброиха полезните кореноплодни зеленчуци

Снимка: Pexels

Храните, които са с повече калий и фибри удължават живота. До този извод са стигнали британски експерти по здравословно хранене, пише Daily Express.

Водещи в изследването са диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Брюър. Според специалистите, тайната на дълголетието се крие до голяма степен в менюто на човека. За по-дълъг живот те съветват да се консумират кореноплодни зеленчуци като картофи, моркови, цвекло, земна ябълка и др.

Автор на статията:
Петя Славова
Сподели
здравословно хранене дълголетие британски учени кореноплодни зеленчуци
0 коментара
fallback