IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабни през пролетта: Диета за плосък корем

30 март 2019 10 30

Разделете 1 600 калории за деня

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Чувствате ли, че през зимата сте натрупали мазнини в областта на корема? Причина за това несъмнено са обездвижването и консумацията на вредни храни. Ако вземете мерки навреме, ще си върнете старите килограми бързо и без много усилия, но затова се нуждаете от подходящ хранителен режим.

Tialoto.bg продължава да ви представя различни диети, с които може да пречистите организма си през пролетта и да отслабнете. Днешната е за плосък корем.

За най-добър резултат е препоръчително да се храните по-специално в продължение на 1 месец, като за този период не бива да надвишавате 1 600 калории на ден. Трябва да знаете, че през първите 4 дни се приемат по 1 200 калории, разделени на 4 хранения. После се увеличават.

Основното, което трябва да знаете за позволените храни, е че е препоръчително да наблегнете на мононенаситени мастни киселини, които стимулират отслабването в областта на корема. За целта яжте по-мазни маслини, авокадо, ядки, подправяйте салатите си със зехтин и ленено олио. Както и при други режими, тук също се консумират предимно пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и чисти протеини (яйца, месо). Задължително избягвайте храни, които водят до образуване на газове, например зеле, броколи, както и такива, които могат да станат причина за задържане на вода. Не бива да употребявате алкохол, чай, кафе, сладки напитки, мазни храни, сосове със захар и консерванти...

За да детоксикирате по-лесно тялото, пийте поне литър и половина вода, овкусена с лимон и джинджифил. Те имат антиоксидантни свойства, които по-лесно пречистват токсините.

Диетата за плосък корем е описана по-подробно в едноименната книга на Синтия Сас. Тя смята, че на всяко хранене трябва да има само до 4 грама наситени мазнини, както и до 2,3 милиграма сол за деня. Разбира се, може да си позволите малко пица или шоколад, но количеството трябва да съдържа до 400 калории на хранене. Последното е добре да се направи поне 3 часа преди лягане.

За един месец човек може да свали между 5 и 7 килограма. Диетата е за плосък корем, но предотвратява преяждане и помага за извайване на тялото, ако се комбинира с физическа активност.

Преди да започнете диетата, консултирайте се със специалист.

Отслабни през пролетта: Картофена диета

Отслабни през пролетта: Точкова диета

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари