IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко вода да пием, за да отслабнем?

24 юли 2019 11 30

Тя насърчава метаболизма

IStockphoto

IStockphoto

Нуждата от вода през лятото се увеличава. Освен че я пием, за да сме по-хидратирани, тя може да насърчи и отслабването. Според различни изследвания, тя повишава чувството на ситост и ускорява метаболизма. Ето защо когато започнете хранителен режим и тренирате по-усилено, за да влезете във форма, е особено важно да пиете достатъчно вода.

Пиенето на вода помага за загубата на тегло, защото увеличава термогенезата на тялото. Когато топлината в него се повиши, метаболитните процеси стават по-бързи.

Приемът на вода преди хранене при някои хора може да доведе до сваляне на до 2 килограма на ден или 44% повече за 12 седмици, установява проучване в САЩ. Ако се пие на гладно, при това топла, тя подпомага топенето на повече мазнини.

Водата помага на организма да изхвърли по-лесно токсините, което е предпоставка за намаляване възпалението в тялото.

Може ли водата да намали апетита?

Много хора си мислят, че когато ги боли глава или изпитват сухота в устата, трябва да хапнат нещо, за да се почувстват по-добре. Тези симптоми може да са индикация, че им трябват повече течности, защото жаждата заблуждава.

6 начина за разхлаждане в жегата

Според лекари, приемът на вода 20-30 минути преди основно хранене ни помага да не прекаляваме и да се нахраним по-бързо. Препоръчително е да се пие и след хранене, но не и по време на него.

Колко точно вода да пием, за да отслабнем?

Според статистиката, на жените им трябват поне 2 литра на ден, докато мъжете се нуждаят от 3 литра. Тези количества важат за ежедневието, но ако говорим за хора, които тренират усилено, тогава трябват повече течности. Когато спортуваме, е добре да пием по една чаша вода на всеки 15-20 минути.

Бърз детокс в горещините – вода с краставица

В горещините жените трябва да пият средно 4-5 литра вода, ако искат да отслабнат, докато представителите на силния пол – до 6 литра. За да насърчите електролитния баланс в тялото, пийте вода, овкусена с лимон, джинджифил, краставица, хималайска сол или портокал.

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари