IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медитация – за повече енергия и по-малко стрес

2 февруари 2020 12 00

Кои са ползите от нея разказва инструктор по йога

Pixabay

Как можем да се предпазим от прегряване на работното място и да постигнем баланс между духа и тялото. Мнозина не възприемат медитацията като начин за справяне със стреса, но ако вникнат по-дълбоко в нея и започнат да я практикуват, ще открият, че тя има много ползи.

„Казват, че в днешно време човек получава толкова впечатления и информация, колкото за цял човешки живот преди 100 години“, казва пред Bulgaria On Air националният координатор на фондация „Изкуството да живееш“ Константин Драгов. По думите му, неслучайно световните лидери в Давос са отделили малко време от натоварената си програма, за да медитират. Те имат нужда да „изхвърлят“ ненужната информация и да релаксират след тежките преговори.

Кои са предимствата на медитацията за ума и тялото?

„Медитацията е един много ефективен начин. Буквално за 20 минути човек получава толкова енергия, колкото за 2 часа сън. Това му помага да се справи с негативните емоции, със стреса, да повиши концентрацията и да получи едно приятно състояние на ума“, обясни инструкторът по йога.

Друго предимство на медитацията е, че подобрява интуицията и помага на човек да вземе по-правилни решения.

„Станала е необходимост в днешния напрегнат свят. Преди 21 години търсех метод да си подобря концентрацията и паметта, така срещнах медитацията. Тя много ми помогна и емоционално“, сподели още Драгов.

С техниките на медитация и медиация, световноизвестният духовен учител Шри Шри Рави Шанкар, успява да убеди партизански движения в Колумбия да спрат 50-годишна гражданска война, което е голямо признание, коментира още специалистът.

Според Драгов, един от проблемите на хората е, че се притесняват прекалено много за най-различни неща от ежедневието и непрестанно се връщат към минали събития.

„Медитацията ни помага да научим ума да живее в настоящия момент. Помага много преди сън“, допълва той.

Още за ползите от медитирането вижте във видеото:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари