Ядките са полезни. Това го знаем.
Да видим дали си спомняме защо.
Имат витамин Е, калций и магнезий.
Освен това са богати на мононаситени мастни киселини, които са незаменими за структурата на клетките.
Могат да послужат като афродизиак или за оправяне на настроението.
Проблемът им обаче е, че са доста калорични.
Колкото и полезна да е храната, която приемате, ако калориите й са повече от тези, които изразходвате, надебеляването ви е в кърпа вързано.
За това и често, когато говорим за ядки, казваме „шепа ядки“, ей така на око.
Но в една шепа могат да се съберат толкова ядки, колкото ни се ядат в момента. А това често означава повече от необходимото.
За това вече имаме нова, съвсем точна доза, благодарение на един диетолог от Лос Анджелис.
Д-р Перикоун е установил, че идеалното количество бадеми на ден са точно 23.
Ни повече, ни по-малко.
Улеснение си е, от където и да го погледнеш.
И нали знаете – ако има ядки на закуска, няма нужда от хляб.