Както написахме и във фен-страницата ни, все някъде грее слънце в момента, което е малка утеха предвид мрачното време навън в средата на април.
А направено на скоро проучване показва, че там, където е светло, хората се хранят по-здравословно.
Това обяснява и защо през зимата всички сме..хм...апетитни, а през лятото сме в чудесна форма.
Според канадската психоложка Катрин Ноло, силата на светлината определя хранителните ни навици, защото влияе пряко на настроението ни.
„Знаем, че слънчевата светлина образува в тялото ни хормони на щастието. Когато навън е мрачно, ние също изпадаме в мрачно настроение.
А другият начин за повишаване на нивото на хормоните на щастието е яденето на сладко“, обяснява тя.
Следващият път когато времето откровено се подиграе с нас и в средата на пролетта се държи по-навъсено от колкото през ноември, вместо да си оправяте настроението с арменски сладки, да речем, по-добре светнете лампата.
Другото, което ще помогне, е да гледате в нещо оранжево, което много напомня на слънцето.
И разбира се, в първия удобен момент отидете на някое слънчево местенце поне за уикенда.